• Головна
  • СБУ заблокувала вебкамери, через які росіяни дізнавались про ППО столиці
18:45, 2 січня

СБУ заблокувала вебкамери, через які росіяни дізнавались про ППО столиці

СБУ заблокувала вебкамери, через які росіяни дізнавались про ППО столиці

Російські хакери зламали два онлайн-камери зовнішнього спостереження та збирали дані для підготовки і коригування ударів по Києву.

Як повідомила СБУ, камери зокрема транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури столиці під час атаки Росії сьогодні, 2 січня.

Одна з камер знаходилась на балконі будинку і використовувався місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території. Але російські хакери зламали її, отримали доступ до налаштувань, а потім підключили її до YouTube.

Вони також могли змінювати кут огляду.

Інша камера в одному з житлових комплексів столиці використовувалась для нагляду за паркінгом. Її теж зламали російські хакери.

СБУ заблокували обидва пристрої.

Служба закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції, а громадян - повідомляти про виявлені стріми з таких камер.Публікація таких матеріалів в інтернеті розцінюється як коригування ворожого вогню. Санкція ст. 114-2 КК передбачає покарання за такий злочин у виді тюремного терміну до 12 років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ викрила двох російських агентів.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #СБУ #хакери #кіберзлочинність
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...