• Головна
  • Київ виділив на закупівлю дронів цього року вже 1,55 млрд гривень - Кличко
15:00, 22 грудня 2023 р.

Київ виділив на закупівлю дронів цього року вже 1,55 млрд гривень - Кличко

Київ виділив на закупівлю дронів цього року вже 1,55 млрд гривень - Кличко

Київський міський голова Віталій Кличко відвідав штаб 112 окремої бригади територіальної оборони.

Офіційний портал Києва нагадав, що це сформована в Києві бригада, батальйони якої сьогодні воюють на передовій на кількох напрямках фронту, зокрема у Херсонській області та під Бахмутом.

Протягом місяця військові 112 бригади закупили за кошти, які виділило місто, 1,5 тис. FPV-дронів і 200 квадрокоптерів Mavic 3 і Mavic 3T.

"Загалом столиця спрямувала за запитами бригади на її оснащення 238 млн гривень. І громада Києва продовжить допомагати нашим захисникам і захисницям. А всього на запити ЗСУ, Генштабу та Міноборони на придбання дронів Київ виділив у 2023 р. 1,55 млрд гривень. Окрім допомоги з бюджету міста, ми залучаємо ресурси, допомогу благодійників, іноземних партнерів. Постійно їздить до бійців на передову мій брат Володимир. Передає автівки, дрони, необхідне спорядження за запитами бійців. Цього тижня ми з братом також відправили 100 FPV-дронів під Авдіївку, в 47-му бригаду (їх придбав Володя). Сьогодні ще сто прийшли з тих, що ми з ним замовляли. І їх теж оперативно відправимо на фронт", - наголосив Кличко.

Командир 112 бригади в місті Києві полковник Владислав Косенко подякував столичній владі та громаді столиці за допомогу військовим.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли, що Володимир та Віталій Клички передали на фронт під Авдіївку сотню FPV-дронів.

Не забувайте підписуватись та читайте новини Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#армія #ЗСУ #дрони #Київ #Київрада #КМДА #Віталій Кличко #Владислав Косенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...