• Головна
  • Ювілейна операція: у київському інституті Амосова врятували 700 пацієнтів з тяжкою патологією
16:26, 21 грудня 2023 р.

Ювілейна операція: у київському інституті Амосова врятували 700 пацієнтів з тяжкою патологією

Ювілейна операція: у київському інституті Амосова врятували 700 пацієнтів з тяжкою патологією

Вже понад 6 років заступник директора київського Інституту Амосова, доктор медичних наук Костянтин Руденко разом з командою успішно проводять операції за унікальною методикою італійського кардіолога Паоло Ферацці. Так, тут проведено вже 700 врятованих життів з гіпертрофічною кардіоміопатією.

Про це повідомили у пресслужбі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте також підписуватись.

Біль у серці, тахікардія, задишка. Саме з такими скаргами до лікарів звернувся 43-річний пацієнт Віктор з Тернополя. Вроджену ваду серця виявили під час обстеження. Чоловік уже прооперований, почуває себе добре.

Однак такі стани не можна ігнорувати. Слід звернутися до кардіолога, аби він виключив наявність небезпечної патології – гіпертрофічної кардіоміопатії. Вона є основною причиною раптової серцевої смерті в молодому віці, – зазначають в інституті імені Амосова.

За останні роки інститут має найбільший досвід в Європі оперативного лікування гіпертрофічної кардіоміопатії. І це — дає прекрасні результати. Люди з такою тяжкою патологією повертаються до повноцінного життя

Як ми розповідали раніше, в столичному “Охматдиті” 22 жовтня провели трансплантацію нирок від посмертного донора двом хлопчикам. 9-річний Сашко та 10-річний Даня через ниркову недостатність не могли прожити без гемодіалізу, то ж постійно перебували у лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #операція #серце #кардіохірургія #Амосова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...