• Головна
  • Видавала себе за покійницю, щоб привласнити квартиру: у Києві судитимуть шахрайку
14:08, 21 грудня 2023 р.

Видавала себе за покійницю, щоб привласнити квартиру: у Києві судитимуть шахрайку

Видавала себе за покійницю, щоб привласнити квартиру: у Києві судитимуть шахрайку

У Києві судитимуть учасницю злочинної групи, яка видала себе за померлу особу, щоб привласнити квартиру. За скоєне зловмисниці "світить" до 8 років тюрми.

Про це йдеться в повідомленні пресслужба Київської міської прокуратури.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді скоріше долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua".

Учасники групи підшукували осіб з малозахищених верств населення, самотніх пенсіонерів, а також психічно хворих осіб. Після цього підробляли документи на їхнє майно та здійснювали його незаконну перереєстрацію на підставних осіб.

Так, одну із учасниць схеми затримали на «гарячому» при спробі заволодіння квартирою по проспекту Оболонському у місті Києві, власниця якої померла ще у 2021 році. Зловмисники підробили правовстановлюючі документи на цю квартиру та намагалися продати її за майже 700 тисяч гривень, – зазначили в прокуратурі.

На даний час обвинувальний акт відносно фігурантки, яка виступала підставною особою та виконувала роль власниці квартири, скеровано до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

За скоєне жінці загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Як ми повідомляли раніше, у Києві слідчі та прокурори викрили злочинне угруповання з 13 осіб, яке привласнило 16 квартир мешканців столиці. Протягом 2017-2023 років. злочинна організація заволоділа щонайменше 16 квартирами киян. Завдані збитки становлять майже 40 млн грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #привласнення #квартири #злочинна група #підробка документів #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...