• Головна
  • Де погуляти в Києві без грошей: ТОП місць у столиці
21:18, 20 грудня 2023 р.

Де погуляти в Києві без грошей: ТОП місць у столиці

Де погуляти в Києві без грошей: ТОП місць у столиці

Київ – це не тільки бари, ТРЦ, дорогі заходи та заклади з вечерями за всі гроші світу. Столиця – це те місце, де розваги доступні для будь-якого гаманця. Якщо ви не хочете залишати зарплату в барах або закладах харчування, або в ТРЦ за вихідні – прийшов час шукати місця, де погуляти в Києві без грошей.

Журналісти 44.ua підготували добірку місць у Києві, де ви можете погуляти безоплатно.

За святковим настроєм, звичайно, варто відправитися на новорічну локацію в центрі Києва. У цьому, як і в минулому році, найголовніша - на Софійській площі. Звичайно, під час дії воєнного стану ні про які масові гуляння та ярмарки мова йти не може. Проте, щоб подарувати дітям та дорослим радість, була встановлена новорічна ялинка. Її висота складає 12 метрів. Вона простоїть до 10 січня, після чого її демонтують. В цьому році, як і в минулому прикрашання ялинки виконане без залучення бюджетних коштів столиці. Всі витрати взяли на себе меценати.

На цій локації ви зможете зробити яскраві фото із родиною, або друзями або колегами. Звичайно, що безоплатно.

У столичних музеїв стало доброю традицією влаштовувати щомісяця дні відкритих дверей. У ці дні ви можете абсолютно безоплатно відвідати цікаві музеї столиці.

Так, наприклад, ви можете завтати в перший в Україні музей легендарної техніки Apple, який відкрився влітку 2023 року. У ньому налічується понад 100 експонатів. Тут на вас чекають ексклюзивні автографовані та навіть запаковані гаджети від Apple. А також повна лінійка iPhone від першого до найновішого у робочому стані, найперші iPod, iMac, MacBook, iPad. Також комп'ютери Apple перших генерацій, серед яких Apple II, оригінальний Macintosh, клавіатури, миші тощо з автографами від засновників Apple.

Адреса: вул. Хрещатик, 42.

Вхід вільний (за попередньою реєстрацією).

Відвідати безоплатно ви можете Національний музей історії України у Другій світовій війні. Він налічує 5 поверхів та розташований в пагорбі під монументом "Батьківщина-Мати". Музейні колекції постійно поповнюються і нині налічують близько 400 тисяч предметів.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Також ви можете відвідати Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, де зібрані найзначніші колекції мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. "Серцем" музею є художнє зібрання видатних українських колекціонерів та благодійників кінця 19 – початку 20 століття. Сьогодні колекція музею включає оригінальні твори живопису: Пітера Пауля Рубенса, Джентіле Белліні, Хуана Сурбарана, Жака-Луї Давіда, Франсуа Буше. В цілому фонди Музею Ханенків складають понад 25 000 предметів. Близько 1000 вибраних артефактів експонуються постійно.

Адреса:вул. Терещенківська, 15-17.

Безоплатний день:перша середа місяця.

Наступна локація, яку ви можете відвідати безоплатно – це музей Івана Гончара. Музей створений на базі приватного зібрання художника Івана Гончара. Тут продемонстрована масштабна колекція мистецьких та етнографічних об'єктів – понад 15 тисяч одиниць. Окрім цього, у музеї зберігаються ікони та народні картини, зокрема, велика кількість зображень Козака Мамая. Експозиція також включає особисту бібліотеку Івана Гончара.

Адреса: вул. Лаврська, 19.

Безоплатні дні:остання п'ятниця місяця, щонеділі для учнів та студентів, щосереди для власників "Карти киянина".

Для всіх, хто хоче поринути у часи зародження Гетьманської доби, та відчути себе справжнісіньким козаком, радимо відвідати Музей гетьманства. Експозиція налічує більше ніж 9 тисяч пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби, що ілюструють процес становлення української державності. Саме тут ви знайдете одну із найбільших колекцій, що належать родині славнозвісного гетьмана Скоропадського.

Адреса: вул. Спаська, 16Б.

Безоплатний день: остання субота місяця.

Найкрасивіша частина Подолу, яка ніколи не перестане бути актуальною як для туристів, так і для мешканців Києва – Андріївський узвіз – мальовниче і колоритне місце, в якому можна погуляти безкоштовно на вихідних та навіть у будні. Там часто малюють вуличні художники і грають музиканти. Андріївський узвіз – місце сили і натхнення.

America House Kyiv – це креативний простір, в якому теж можна безкоштовно погуляти. America House – це виставки, лекції, покази фільмів, уроки англійської (і ваші нові фотографії ). Якщо вам закортіло дізнатися більше про американську культуру, тоді сміливіше вирушайте сюди.

Важливо! Всім відвідувачам необхідно мати при собі документи і бути готовими до того, що доведеться проходити через металодетектор.

Адреса: вул. Миколи Пимоненка, 6.

Квест в пошуку найпопулярніших муралів міста – це найкраща розвага для тих, хто хоче погуляти по Києву без грошей. Якщо ви ніколи не бачили балерину, що стоїть на величезній бомбі або людини з оленем розміром у всю будівлю – вам точно буде цікаво та чим дивуватися.

Подивитися всі значущі стріт-арт картини можна в Instagram за хештегом #kyivmurals.

А коли в Києві випаде сніг можна відправитися кататися на лижах або санках. Проблем з пошуком безоплатного місця для катання не повинно виникнути, оскільки в столиці є безліч парків і урочищ з пологими і не дуже спусками.

Так, наприклад, ви можете піти у Голосіївській парк, де є величезна кількість крутих гірок та пагорбів, де кожен знайде собі спуск за смаком. У парку представлена розвинена інфраструктура: є пару кафе, де можна випити каву і зігрітися в зимову холоднечу.

Голосіївський парк

Голосіївський парк

Озеро "Вербне" – це ідеальне місце покататися на санках для дітей. Знають про нього в основному лише місцеві жителі Оболоні, хоча спуски тут досить пологі і безпечні навіть для найменших діток. Єдина перешкода – дерева, яких навколо озера досить багато.

Озеро Вербне

Озеро Вербне

Пейзажна алея – територія з дуже крутими спусками для цінителів гострих відчуттів. Катаються тут в основному дорослі і навіть не на санках, а на картонках. Гірки зазвичай обмерзлі, а швидкість спуску вражаюча. Так що Пейзажна алея не підходить для дитячих розваг.

Довгі й пологі спуски "Парку Слави" прекрасно підходять для всіх – від маленьких діток до їхніх батьків. А оскільки гірка розташовується поруч з Лаврою, ви ще отримуєте і розкішний вид на старовинну архітектуру.

Лиса гора – це місце, що оповите ореолом містики, може похвалитися найрізноманітнішими спусками – від крутих до пологих. Катання на Лисій горі – захід не миттєвий, так що з собою краще взяти термос з чаєм або кавою і кілька бутербродів.

Солом'янський лісопарк– відмінне місце для зимових прогулянок, а круті спуски – це зосередження вересків, веселих падінь та іншого божевілля. Прогресивних громадян буде радувати перебування на історичній місцевості – Батиєва гора. Назва місцевості пов'язана з тутешнім курганом-могильником Батя – звідси ж поширене в 18-му столітті назва Батиєвої могили.

Парк Нивки. Тут помірно високі гірки і незвичайна краса, частина спусків виходить прямо до озер. Окреме щастя – купити в прибудованому до ресторану будиночку гарячий млинець з "нутелою" і з'їсти його прямо на морозі.

Це тільки мала частина спусків і гірок в Києві, адже місто дуже велике. Немає нічого краще взимку, ніж згадати дитинство і покататися на санках, лижах, сноуборді, не виїжджаючи при цьому за кордон.

Раніше ми писали про місця відпочинку та розваг для всієї родини взимку у Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #локації #безоплатно #зима #музеї
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...