• Головна
  • "Апокаліптичний сценарій": у Києві можуть закрити міст Метро - що каже КМДА
13:03, 19 грудня 2023 р.

"Апокаліптичний сценарій": у Києві можуть закрити міст Метро - що каже КМДА

"Апокаліптичний сценарій": у Києві можуть закрити міст Метро - що каже КМДА

У Києві червону гілку метрополітену можуть частково закрити через аварійний стан мосту Метро.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко.

За його словами, міст Метро перебуває в аварійному стані вже щонайменше два роки. Однак бюджет на проведення капітального ремонту було закладено тільки цього року.

"Якщо експертиза покаже, що міст Метро потрібно буде закривати, зараз виділено кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт і якщо буде підтверджено, що він є аварійно небезпечним, то, на жаль, буде вимога закрити цей міст, який з'єднує два береги", - сказав Вітренко.

Він також зазначив, що такий сценарій матиме "апокаліптичні" наслідки для Києва, де і так не вистачає мостів для транспортного сполучення.

"Це стратегічні об'єкти для пересування не тільки громадян. У нас у країні воєнний стан, який пов'язаний із певними обмеженнями і необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися в будь-який момент", - додав Вітренко.

Раніше голова "Київського метрополітену" Віктор Брагінський говорив, що, попри важливість ремонту на мосту, на метро це ніяк не вплине.

"Міст Метро, дійсно, перебуває в дуже важкому, як то кажуть, "втомленому" стані. Він потребує капітального ремонту. Але нічого критичного з боку метрополітену там не відбувається", - заявив він.

У КМДА кажуть, що запланований на наступний рік ремонт (підсилення опор) мосту Метро не вплине на роботу метрополітену.

"Мережею шириться чергова хвиля брехні, яку медіа поширюють, не розібравшись. На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. Червона гілка метро працюватиме в штатному режимі", - заявив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Києві планують закрити на ремонт ще дві станції метро.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Тоді хутчіш долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Київрада #КМДА #транспорт #метро #мости #Андрій Вітренко #Руслан Кандибор #Віктор Брагінський
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...