• Головна
  • Узаконити самобуд в Україні: можливі варіанти
Новини компаній
15:00, 19 грудня 2023 р.

Узаконити самобуд в Україні: можливі варіанти

Новини компаній

Серед багатьох жителів нашої країни досить поширеною є ситуація, коли, наприклад, будинок вже присутній, а необхідної документації на будівництво все ще немає. Багато хто іноді навіть не має аналогічного пакету документів на землю, на якій збудовано будинок. Самобуди без права на землю отримують у спадок, зводяться самостійно без правильно оформлених на землю документів або «купуються» у іншого власника.

Кожна з перелічених нами ситуацій може мати певні шляхи розвитку ситуації. У будь-якому випадку потрібно постаратися узаконити самобуд. Далі пропонуємо поговорити про це детальніше.

Узаконити самобуд в Україні: можливі варіанти, фото-1

Чому важливо обов'язково узаконити самобуд?

Самобуд є зведенням або реконструкцією найрізноманітнішої нерухомості без відповідної на ці дії дозвільної документації. Якщо будівництво було здійснено без документів або з порушенням нормативних документів із правилами будівництва, тоді це вже вважається самобудом. У категорію самобудів потрапляє різна нерухомість, що її:

  • звели на території, яка для певного об'єкта аж ніяк не призначена;
  • нерухомість, яка була реконструйована або зведена без належного на те пакету архітектурно-будівельних документів;
  • звели або змінили з порушенням будівельних правил і норм.

Багато хто впевнений у тому, що самобуд не потрібно узаконювати. Але це помилкова думка, оскільки штраф від інспекції чи місцевої влади ніхто не скасовував. Таку нерухомість неможливо ні продати, ні комусь подарувати і тим більше залишити у спадок або використовувати як заставу.

Що ще важливо пам'ятати про необхідність узаконити самобуд?

Якщо власник захоче продати земельну ділянку, потім він звернеться до нотаріуса. Цей фахівець гарантовано запитає від нього спеціальну довідку про відсутність на ділянці різних забудов. Надання такої довідки зрештою буде проблематичним, адже на ділянці вже доступні самобуди. Крім того, якщо потрібно об'єднувати або розділити земельну ділянку, ви можете розраховувати на відсутність можливості скористатися спеціальною будівельною амністією, що призначена для будинків.

Самобуд необхідно узаконити ще й через те, що, якщо раптом відбудеться несподіване захоплення об'єкта, що відноситься до цієї категорії, ви не зможете довести ваше право на власність. Якщо самобуд легалізувати, таких проблем не виникне.

Якщо ви хотіли б зараз зайнятися процедурою легалізації самобуду, радимо обов'язково звернути увагу на відомий в країні документ-сервіс Unidoc з офіційним інтернет-сайтом – https://unidoc.com.ua/uzakonit-samostroj/.

Узаконити самобуд в Україні: можливі варіанти, фото-2

Головні переваги Unidoc

Насамперед хотілося б зазначити факт того, що Unidoc – ваша перша та найнадійніша гарантія сучасного та індивідуального підходу до кожної ситуації та відсутність будь-яких черг. Це найкращий помічник всіх тих людей, хто хотів би нарешті узаконити самобуд. У компанії зробили все від себе залежне щоб успішно впровадити можливість розгляду різних документів в режимі онлайн. Робиться все це для того, щоб гарантувати клієнтам ефективність із зручністю.

Unidoc - сучасний документ-сервіс, де фахівці мають всі необхідні для роботи сертифікати, знання та навички. Ви також можете самостійно зайнятися легалізацією самобуду. Це абсолютно реально, але вимагатиме часу на вивчення законодавства та відвідування державних органів. Якщо ви хочете узаконити будинок самостійно, чи у вашому місті немає компанії, що могла б представити ваші інтереси, більш детально про всі можливі процедури узаконення ви можете прочитати на сайті документ-сервіса, посилання яке було прикріплене зверху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...