• Головна
  • Масований ворожий обстріл Києва: росіяни били новими ракетами, багато поранених, – ФОТО
09:39, 13 грудня 2023 р.

Масований ворожий обстріл Києва: росіяни били новими ракетами, багато поранених, – ФОТО

Масований ворожий обстріл Києва: росіяни били новими ракетами, багато поранених, – ФОТО

У ніч на 13 грудня Росія атакувала Україну ударними безпілотниками та балістичними ракетами. У напрямку Києва ворог запустив 10 балістичних ракет. Усі ракети вдалося збити бійцям зенітного ракетного підрозділу Повітряних сил. Проте, через падіння уламків 53 людини отримали поранення.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.

Очільник столиці зазначив, що 20 із 53 осіб, у тому числі двох дітей, госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Найстаршій постраждалій людині – 80 років, наймолодшій – 5. Всього зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків ракет.

Масований ворожий обстріл Києва: росіяни били новими ракетами, багато поранених, – ФОТО, фото-4

У Голосіївському районі столиці уламки впали на проїжджу частину дороги та не спалахнули. У Деснянському районі, спалахнув 7 поверх у дев’ятиповерхівці та 8 авто у дворі будинку. Врятовано 17 осіб, із них 7 дітей. У Дніпровському районі вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках, також спалахнув приватний житловий будинок. Уламки ракет впали ще на три приватні житлові будинки, але не спалахнули.

Масований ворожий обстріл Києва: росіяни били новими ракетами, багато поранених, – ФОТО, фото-5

За даними поліції Києва, всього в результаті атаки пошкоджено чотири багатоквартирні і чотири приватні житлові будинки, а також комунальні споруди. Також пошкоджено 19 автомобілів, 4 з яких повністю знищено.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що росіяни могли завдавати ударів по Києву ракетами 48Н6 з комплексу С400. У кінці весесня в РФ оголошували про створення ракети 48Н6ДМ. Вона має оцінну дальність при пуску землі від 230 км і бойову частину в 180 кг. Єрмак також додав, що метою росіян був об’єкт критичної інфраструктури.

Як ми писали раніше, орієнтовно о 4:00, 11 грудня, жителі столиці прокинулися через вибухи, після яких оголосили повітряну тривогу. Сили ППО знищили всі ворожі цілі, що летіли на столицю, проте через падіння уламків є наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #обстріл #росіяни #війна #балістика #ракети #уламки #пошкодження #постраждалі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...