• Головна
  • На Подолі сталася пожежа в історичній садибі, - ФОТО
14:24, 1 грудня 2023 р.

На Подолі сталася пожежа в історичній садибі, - ФОТО

На Подолі сталася пожежа в історичній садибі, - ФОТО

У Києві в Подільському районі сталася пожежа в історичній садибі, яку раніше намагалися передати під будівництво офісного центру.

Про це повідомив київський активіст Дмитро Перов.

"У Києві горить чергова історична памʼятка! Садибний житловий будинок купця Другої гільдії Афіногена Стефановича Лунєва був збудований 1880 р. у стилі неоренесанс за проектом арх. Спарро. У 1890-і розташована тут була розташована єврейська молитовня", - розповів Перов.

Він заявив, що у 2020 р. Київрада намагалася передати пам'ятку для будівництва офісного центру, але тоді вдалося відстояти історичну будівлю.

Перов також процитував києвознавця Антона Короба: "Будинок на Ярославській, 8, - зразок забудови Подолу, що здійснена заможним купецтвом. Має нетипові елементи оздоблення: зокрема мистецькі жіночі голівки-барельєфи у розетках на фронтонах. Незважаючи на аварійний стан всієї будівлі, фасад зберіг автентичне оздоблення".

Нагадаємо, раніше ми писали, що під Києвом сталася пожежа в житловому будинку.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді скоріше долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #пожежа #Київрада #Поділ #історія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...