• Головна
  • Київських чиновників підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті ліфтів, – ФОТО
18:15, 28 листопада 2023 р.

Київських чиновників підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті ліфтів, – ФОТО

Київських чиновників підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті ліфтів, – ФОТО

Столичним чиновникам повідомили про підозру у розкраданні понад 4,3 млн грн на ремонті ліфтів.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua»

За даними прокуратури, повідомлено про підозру директору КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція», його заступнику, постачальнику ліфтів та підрядникам.

Слідство встановило, що працівники комунального підприємства організували схему присвоєння бюджетних коштів, виділених на капбудівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках у Києві.

Київських чиновників підозрюють у привласненні коштів, Київська міська прокуратура

Київських чиновників підозрюють у привласненні коштів, Київська міська прокуратура

Підрядники, перебуваючи між собою у змові, через підконтрольні фірми здійснювали закупівлю ліфтів та комплектовання, після чого постачали їх комунальному підприємству за ціною значно вищою за ринкову. В окремих випадках завищення вартості придбаних ліфтів становило понад 400 тисяч гривень за одну одиницю, – йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Збитки від корупційної схеми оцінили у понад 4,3 мільйона гривень. За місцем роботи та проживання підозрюваних провели понад два десятки обшуків.

Досудове розслідування продовжується. Підозрюваним загрожує від семи до дванадцяти років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як ми писали раніше, у Києві правоохоронці затримали заступника директора департаменту митної служби, який за 2 000 доларів США винагороди організовував так званий «зелений коридор» під час проходження митного контролю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #чиновники #схема #бюджетні кошти #ліфти #ремонт #привласнення #підрядник #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...