• Головна
  • Аптеки та онлайн-замовлення: як інтернет змінив спосіб отримання ліків
Новини компаній
17:00, 28 листопада 2023 р.

Аптеки та онлайн-замовлення: як інтернет змінив спосіб отримання ліків

Новини компаній

Інтернет-торгівля кардинально змінила світ. Що цікаво, до певного моменту вважалося, що онлайн-продажі можливі далеко не в кожній сфері діяльності. Наприклад, дехто думав, ну як купити ноутбук, навіть не побачивши вживу його зовнішнього вигляду та не оцінивши зручність користування клавіатурою та тачпадом? Чи візьмемо той же порохотяг — це ж обов'язково треба послухати, як він гудить і скільки шуму робить. Проте сучасні інтернет-магазини краще за будь-яких реальних менеджерів спроможні провести покупців через воронку продажів та забезпечити необхідний результат. Бо на сайті можна знайти всю необхідну інформацію про пристрій та ще й відгуки реальних покупців почитати.

Але, напевне, найбільше сумнівів викликала можливість продажу ліків через інтернет. Мовляв, так це ж делікатне та складне питання, як можна визначитися без допомоги лікаря та консультації провізора? Ну, без призначення доктора дійсно не обійтися, проте не всі лікарські засоби в нас продаються за рецептами. Тим паче багато хворих, особливо з хронічними патологіями, постійно купують однакові препарати. Наприклад, пацієнти, що страждають від «улюбленої хвороби» Наполеона подагри для зменшення больового синдрому під час гострих приступів приймають таблетки чи вводять ін’єкції, в складі яких є диклофенак натрію. То чому б просто не набрати в пошуковому рядку браузера запит на кшталт «Аптека Київ» (чи будь-яке інше місто) та не обрати потрібні ліки? До того ж купівля в інтернеті має чимало переваг.

В інтернеті я купую ліки: для себе, мами, для дітей та чоловіка!

Нещодавно довелося побачити в мережі рекламу аптечної мережі, в якій були використані винесені у підзаголовок слова. Насправді, купівля в інтернеті дійсно має багато переваг перед самостійним візитом до аптеки. Особливо це стосується спеціальних онлайн-сервісів, де замовник може підібрати необхідні ліки, просто сидячи біля екрану свого ПК чи ноутбука. Ба більше: сьогодні зробити підбір та оформити замовлення однаково зручно на смартфоні чи планшеті, тобто на мобільному пристрої. Це розширює сферу застосування інтернет-покупок, оскільки придбати потрібний товар можна будь-де: вдома, у дорозі — в автомобілі чи громадському транспорті, під час прогулянки в парку тощо.

Отже купувати в інтернеті:

  • Дешевше — і це ключовий для багатьох споживачів фактор. В непростих нинішніх умовах можливість заощадити виглядає суттєвою перевагою. А наземні аптеки та аптечні мережі охоче надають знижки на такі замовлення, бо їм залишається лише видати обрані лікарські засоби покупцю чи кур’єру. Отже, провізор не приймає участь у процесі продажу та не отримує за це відсотків.
  • Безпечніше. Цю вигоду від інтернет-замовлень всі відчули під час пандемії коронавірусу. Зрештою, повністю справитися з небезпечною проблемою не вдалося й понині. До того ж регулярно спалахують епідемії грипу та інших інфекційних хвороб. Тому уберегти себе, особливо в разі ослабленого імунітету, вкрай важливо. Навіщо наражатися на ризик зустрітися з хворою людиною та заразитися, коли можна скористатися послугами кур'єрської доставки?
  • Зручніше. Бо стояти в черзі в аптеці з переліком лікарських засобів у руках, а потім диктувати їх провізору та чекати виносу ліків під незадоволені погляди решти черги (мовляв, понакупляли, тепер треба півгодини чекати формування замовлення) — то ще задоволення. Зазвичай можна з легкістю забути якійсь препарат чи щось переплутати. А в інтернеті все комфортно та без проблем, є час подумати, порівняти різні пропозиції та в спокійній обстановці визначитися з вибором. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...