• Головна
  • СБУ затримала у Києві блогера, який займався дискредитацією українських військових, – ФОТО
15:26, 27 листопада 2023 р.

СБУ затримала у Києві блогера, який займався дискредитацією українських військових, – ФОТО

СБУ затримала у Києві блогера, який займався дискредитацією українських військових, – ФОТО

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру-провокатору Віталію Бяльському з Києва, який робив «скандальні» стріми за участі військових, займався дискредитацією Сил оборони.

Подробиці розповіли у пресслужбі СБУ.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді скоріше долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua», щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Чоловік ходив під час комендантської години вулицями міста та провокував військовослужбовців. При цьому ображав ЗСУ та фіксував їхні геолокації. Свої дії транслював у Фейсбуці.

Відео Бяльського підхоплювали росЗМІ і розповсюджували фейки про зловживання військових в Україні. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування.

При обшуку СБУ знайшла телефон та комп’ютер, які блогер використовував для поширення провокативного контенту на користь росіян.

Бяльському загрожує до 8 років тюрми за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. Вирішується питання щодо можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Як ми писали раніше, зрадник, який на початку повномасштабного вторгнення провів до околиць Києва понад 120 одиниць броньованої техніки російських окупантів отримав 15 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #СБУ #правоохоронці #блогер #провокатор #військові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...