• Головна
  • Ефективність кінезітерапії у лікуванні остеохондрозу: сучасні підходи
Новини компаній
11:00, 24 листопада 2023 р.

Ефективність кінезітерапії у лікуванні остеохондрозу: сучасні підходи

Новини компаній

Кінезітерапія або, інакше кажучи, лікування рухом є методом фізичної терапії, який передбачає систематичне застосування різних видів рухової активності для поліпшення функціонального стану пацієнта. Лікування остеохондрозу за допомогою методів кінезітерапії – це оптимальний сучасний підхід, який дозволяє пацієнту значно зменшити біль, підвищити рухову активність і якість життя.

Ефективність кінезітерапії у лікуванні остеохондрозу: сучасні підходи, фото-1

Остеохондроз: лікування за допомогою кінезітерапії

У разі недостатньої сили м'язів виникає нерівномірне навантаження, що може спричинити деформацію міжхребцевих дисків і вимушене перенесення навантаження на один із хребців. Розвиток сили й витривалості м'язів попереку та спини дозволяє створити додатковий м'язовий корсет, що сприятиме рівномірному розподілу ваги тіла й підтриманню правильної постави. Розглянемо докладніше вплив кінезітерапії на організм:

  • Зміцнення м'язів. Ця методика спрямована на зміцнення м'язів, особливо тих, що підтримують хребет. Також кінезіотерапія допоможе знизити навантаження на міжхребцеві диски.
  • Поліпшення гнучкості та рухливості. Спеціально підібрані кінезітерапевтом вправи сприяють відновленню й покращенню рухливості в суглобах, що дозволить підвищити рівень загальної рухливості хребта.
  • Контроль ваги. Надмірна вага може збільшувати навантаження на хребет, що посилює симптоми. Водночас вправи допоможуть позбутися зайвих кілограмів.
  • Поліпшення постави. Спеціальні рухи можуть застосовуватися для зниження навантаження на хребет, а ще, наприклад, кінезіотейпування допоможе скоригувати поставу.
  • Поліпшення кровообігу й загальної фізичної форми. Регулярні фізичні навантаження сприятимуть покращенню гемодинаміки й позитивно впливатимуть на загальний стан пацієнта.
  • Управління больовими відчуттями. Методики кінезітерапії, зокрема кінезіотейпування попереку, можуть допомогти зменшити больові відчуття шляхом зміцнення м'язів і поліпшення їхньої рухливості.

Для досягнення хорошого результату необхідно проконсультуватися з кінезітерапевтом для розроблення індивідуального плану лікування, що враховує особливості стану здоров'я пацієнта.

Кінезіоцентр «Сила Руху»: відновлення здоров'я

Якщо ви втомилися від постійного хронічного болю, звертайтеся до центру кінезітерапії «Сила Руху». Фізичні терапевти підберуть оптимальне лікування, яке може охоплювати такі методики:

  • кінезіотейпування;
  • лікувальний масаж спини;
  • вправи тощо.

Кінезіотерапія – хороша сучасна альтернатива оздоровчій фізкультурі, яка є значно ефективнішою. Це пояснюється тим, що фахівець підбирає для вас оптимальні вправи та стежить за їх виконанням, а також корегує їх, якщо необхідно. Кінезіоцентр «Сила Руху» пропонує не лише ефективні методики, а й дбайливу підтримку на кожному етапі вашого шляху до здоров'я спини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...