• Головна
  • Волонтери-шахраї: поліція Києва перевіряє фонд, який збирає гроші нібито для військових поблизу метро
11:32, 17 листопада 2023 р.

Волонтери-шахраї: поліція Києва перевіряє фонд, який збирає гроші нібито для військових поблизу метро

Волонтери-шахраї: поліція Києва перевіряє фонд, який збирає гроші нібито для військових поблизу метро

Київські поліціянти проводять перевірку законності роботи благодійного фонду, представники якого збирають гроші біля київського метро нібито на військових, але на вимогу активістів не змогли надати звіти за збори.

Про це повідомили в пресслужбі Поліції Києва.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини.

Як стало відомо, учора ввечері, 16 листопада, у телеграм-каналах поширилось відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби українських військових. На місце прибули працівники поліції.

Правоохоронці врегулювали конфлікт та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи.

Так, ввечері 16 листопада військовий та активіст Олег Симороз навідався до точок збору коштів біля станції метро «Героїв Дніпра».

Молодики у формі клянчать "донати на ЗСУ" готівкою у скриньку. У розмові з ними ми дізналися, що вони не служили і відповідно вони не мають жодного морального права вдягати мультикам. Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ, — написав військовий.

Він розповів, що згодом на місце приїхали «рішали» та «тітушки».

Нагадаємо, ми розповідали, що поліція Закарпаття затримала мешканця Києва, який є організатором масштабної шахрайської мережі. Так, зловмисники виманили у матері загиблого військовослужбовця 7,5 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #збір #кошти #військові #волонтери #поліція #шахраї #скандал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...