• Головна
  • Уряд дав дозвіл на демонтаж пам’ятників Пушкіну та Щорсу у Києві
16:43, 11 листопада 2023 р.

Уряд дав дозвіл на демонтаж пам’ятників Пушкіну та Щорсу у Києві

Уряд дав дозвіл на демонтаж пам’ятників Пушкіну та Щорсу у Києві

10 листопада Кабінет міністрів ухвалив рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам. Тепер їх можна демонтувати.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Також не забувайте підписуватись.

Триває звільнення українських міст та української культури від комуністичної, радянської та російсько-імперської нечисті. Місцева влада має остаточно очистити простір від маркерів антиукраїнської політики – демонтувати та перемістити пам’ятники, – наголосив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Демонтувати планують також могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вул. Електриків, пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» в сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською у Києві.

Ми розповідали раніше про те, що на Галицькій площі в Києві декомунізують обеліск. В суботу, 4 листопада, комунальники почали роботи з демонтажу радянської зірки на обеліску на честь перемоги у Другій світовій війні, який знаходиться на Галицькій площі.

Крім того, повідомляли, що у Києві демонтували погруддя російському поетові Олександру Пушкіну, що було розташоване на території гімназії №153 ім. Пушкіна. Минулого року пам'ятник російському поету адміністрація гімназії сховала під фанеру, яку пофарбували у колір постаменту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #демонтаж #памʼятник #Пушкін #Міністерство культури #Щорс
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...