• Головна
  • У Києві бригада будівельників після вечері захворіла на ботулізм: деталі
12:58, 9 листопада 2023 р.

У Києві бригада будівельників після вечері захворіла на ботулізм: деталі

У Києві бригада будівельників після вечері захворіла на ботулізм: деталі

Троє будівельників з Рівненської області, які перебували в столиці на будівельних роботах, захворіли на ботулізм. Це другий випадок масового захворювання на цю небезпечну інфекційну хворобу за останнє десятиріччя.

Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов.

«Бригада будівельників з шести осіб з Рокитного, перебуваючи на будівельних роботах у Києві, після роботи добре повечеряла привареним солоним свинячим м’ясом з прошарком сала. Це недоварене м’ясо, добре просолене і покладене у банку, домашнього приготування, без термічної обробки. З шести троє захворіли на ботулізм», – розповів Роман Сафонов.

Хворі не зразу звернулися за медичною допомогою, не дивлячись на явні симптоми.

"І через погіршення стану були змушені повертатись на Рівненщину, де і звернулись за меддопомогою", - додав Сафонов.

Хворі скаржилися на блювання, пронос, двоїння в очах, утруднене ковтання та проблеми із зором. Наразі вони проходять стаціонарне лікування.

Нагадаємо, що основним джерелом ботулізму є домашні м'ясні та рибні консерви, рідше- овочі.  Також це може бути в'ялена чи копчена риба або м'ясні вироби домашнього приготування.

Роман Сафонов поділився корисними рекомендаціями щодо профілактики ботулізму.

"Для запобігання захворювань на ботулізм важливе значення має відмова від вживання сумнівних харчових продуктів. Купуючи їх, обов'язково необхідно звертати увагу на термін придатності продуктів, зовнішні та смакові властивості. В більшості, спожиті хворими на ботулізм харчові продукти були неякісні. При виготовленні домашніх виробів необхідно дотримуватись технологій приготування, термооброблення і правил зберігання домашніх консервів".

Не забувайте долучатись до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #ботулізм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...