• Головна
  • КАБАРЕ в Києві: Молодий театр, Олена Коляденко та Freedom ballet презентують бродвейський мюзикл
Новини компаній
11:00, 7 листопада 2023 р.

КАБАРЕ в Києві: Молодий театр, Олена Коляденко та Freedom ballet презентують бродвейський мюзикл

Новини компаній

Заплановано лише 20 ексклюзивних показів

Молодий театр, Олена Коляденко та Freedom ballet об'єдналися заради видатного всесвітнього проєкту «КАБАРЕ». Вже багато років цей мюзикл сяє на великих сценах Нью-Йорка, Лондона та Парижа, а зараз його вперше побачать українські глядачі.

Ліцензія лише на 20 ексклюзивних прем’єрних показів у столиці.

Прем'єра вистави 1, 2 та 3 грудня в Київському національному академічному Молодому театрі.

Постановку за участі Freedom балету режисує Олена Коляденко, авторка бестселера «Шафа». Великим музичним оркестром керує Дмитро Саратський. Костюми створює театральна художниця Дарія Біла.

Про що вистава

«Кабаре» – це складний багатовимірний твір, який не лише передає дух початку ХХ століття, а й піднімає актуальні для нас питання.

Події розгортаються в Берліні 1930-х. Нацизм впевнено захоплює уми та серця німців, розчарованих Першою світовою війною. Це час переоцінки цінностей і “смерті Бога”, сексуальної емансипації та світоглядної кризи. Чи не єдиним острівцем свободи стає «Kit Kat Club», де гротеск і розпуста межують зі здоровим глуздом і справжніми почуттями.

Ця вистава – про пошук ідентичності та свого місця в світі, свободу і відповідальність, суспільство споживання та чутливість мистецтва до соціальних і політичних проблем. Але головне – це про людину, яка завжди є дійовою особою на світовій сцені.

Під загрозою тоталітарних режимів кожна людина постає перед низкою етичних виборів – ігнорувати зло чи боротися проти нього, захищати свої переконання чи поринути у власні ілюзії, думати самостійно чи віддатися на поталу ідеологіям та власним пристрастям.

«Кабаре» – світовий бестселер. За легкою, на перший погляд, формою ховається глибока історія, яка піднімає серйозні та актуальні соціальні питання, такі як зародження нацизму, побутовий антисемітизм, гомофобія, гендерна толерантність.

Беручися за цей проєкт, ми ставимо перед собою найскладніше завдання – психоемоційну реабілітацію наших співвітчизників. Ми хочемо хоча б на дві години вирвати наших глядачів з такої болючої травматичної сірості військового часу та занурити їх у яскраве радісне життя світу музики, танцю та глибокої драматичної історії.

«Кабаре» – наймасштабніший та найскладніший проєкт Молодого за останні 11 років, і я пишаюся, що ми наважилися на нього під час війни попри всі сумніви та складнощі.

Фантастичні актори, приголомшливий Freedom балет, живий звук, оркестр, складне виробництво, 37 людей на сцені, стільки ж за кулісами, надскладний технічний райдер і унікальний технічний партнер Зінтеко.

«Кабаре» – це можливість для кожного глядача стати частинкою багатомільйонного кола шанувальників цього світового шедевру,”коментує директор-художній керівник Молодого театру Андрій Білоус.

«Ця постановка для мене – це надзвичайно цікавий виклик як для режисерки. Це глибокий твір про людину та дилеми, з якими вона стикається впродовж життя. Кожний людський досвід унікальний, і кожен обирає власний шлях у цьому прекрасному та водночас жорстокому світі. Неважливо, народився ти сто років тому чи сьогодні. Що б я відчувала на місці головних героїв? Як би вчинила? Я постійно ставлю собі ці питання і, сподіваюся, глядачам відгукнеться моя відповідь», – розповідає режисерка «Кабаре» Олена Коляденко.

«Створюючи костюми, я думала про індивідуальність акторів та їхніх героїв. Більшість костюмів зроблені з переробленого одягу, в тому числі архівного вбрання Freedom балету. Художня концепція в тому, що минуле завжди поруч і раз у раз проявляється в сьогоденні,” – каже художниця «Кабаре» Дарія Біла.

Прем'єра мюзиклу на Бродвеї 20 листопада 1966 року витримала 1165 показів, зібрала 8 статуеток «Тоні». Фільм Роберта Луїса Фосса «Кабаре» з Лайзою Мінеллі отримав 8 нагород «Оскар» і 3 премії «Золотий Глобус».

Квитки:

https://molodyytheatre.com/repertoire/kabare

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...