• Головна
  • В Києві таксист вигнав пасажирок, які вимагали говорити з ними українською: реакція служби таксі та мовного омбудсмена
15:35, 26 жовтня 2023 р.

В Києві таксист вигнав пасажирок, які вимагали говорити з ними українською: реакція служби таксі та мовного омбудсмена

В Києві таксист вигнав пасажирок, які вимагали говорити з ними українською: реакція служби таксі та мовного омбудсмена

В Києві пасажирки таксі “Bolt” обурені тим, що водій відмовився говорити з ними українською мовою, та висадив з авто.

Відповідне відео на своїй фейсбук-сторінці опублікував юрист Андрій Смолій.

На запитання жінок про те, чому таксист відмовляється розмовляти з ними українською мовою, той російською відповів, що вони “хворі люди”.

На інцидент вже відреагувавмовний омбудсмен Тарас Кремінь. За його словами, чоловіку не вдасться уникнути покарання за порушення статті 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, відповідно до якої мовою обслуговування споживачів за замовчуванням є українська.

“Зараз ми готуємо звернення до відповідних органів, зокрема до Національної поліції України та компанії сервісу перевезень Bolt, для встановлення особи порушника та притягнення його до відповідальності”, - сказав Тарас Кремінь.

Згідно закону, порушника чекає адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На сьогодні ця сума становить 3400-5100 грн.

Андрій Смолій також опублікував відповідь служби таксі "BOLT", в якій зазначається, що поведінка водія суперечить правилам компанії, та щодо нього вжито відповідних заходів.

Скріншот відповіді компанії "BOLT".

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #мовний скандал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...