• Головна
  • Відкриття нового книжкового магазину в Україні
Новини компаній
10:26, 24 жовтня 2023 р.

Відкриття нового книжкового магазину в Україні

Новини компаній

У Києві відкривається новий книжковий магазин Readeat. Книгарня, що встигла гучно заявити про себе ще до офіційного відкриття, з’явиться за адресою: вул. Антоновича, 50. У чому особливість проєкту та що він може запропонувати українським читачам — розповідаємо.

Що чекати в Readeat

Відкриття нового книжкового магазину в Україні, фото-1

Книгарня Readeat матиме не лише фізичні точки продажу, а й онлайн-магазин, де кожен зможе придбати літературу за власними вподобаннями. Ще одна крамниця з’явиться згодом на вулиці Ярославів Вал. Наразі вже укладено угоди з понад 20 видавництвами, а на черзі — більш як 70 інших.

Мета проєкту — збільшувати кількість читачів в Україні та покращувати їхній читацький досвід. Зокрема для відвідувачів пропонують онлайн-сервіс із підбору книг. Оригінальна ідея полягає в тому, що книжковий магазин ReadEat пропонуватиме літературу як плейлісти, де будуть зібрані різні українські книжки. А ціни на них встановлюватимуть самі видавництва.

Крім того, тут будуть:

  • книжки українських письменників і перекладена література;
  • англомовні публікації, серед яких лауреати книжкових премій, бестселери, рекомендації експертів і навіть класика;
  • добірки для різної цільової аудиторії, а ще — полиці експертів;
  • добірки української та іноземної періодик;
  • можливість подарувати книжки для бібліотек у зруйнованих війною регіонах.

Під час реалізації дизайну надихалися мережею американських книгарень Barnes & Noble, яка, до слова, є однією з найбільших крамниць США. На проєкт значно повпливало захоплення кав’ярнею Starbucks. Всередині магазину будуть антикварні меблі, гарнітур, якому понад 100 років, та навіть рояль.

На логотипі книгарні зображено котика. Допитлива тваринка любить людей і тусовки, веселощі та несподіванки. Зранку п’є каву, а ввечері — може пригостити вином. Пухнастик любить велике місто та із задоволенням усамітнюється з книгою, а ще — обожнює дарувати хороший настрій.

Чим може зацікавити книгарня Readeat

64e7d417c65f2.webp

64e7d417c65f2.webp

Будь-яка книгарня — це насамперед атмосфера та цікаві читацькі івенти. Засновники крамниці влаштовуватимуть тут зустрічі клубу, презентації книжок, публічні читання тощо.

Окрім того, тут з’являться незвичні українські сувеніри, які читачі (та не тільки) можуть придбати. Для вибагливої публіки планують влаштовувати камерні концерти та обладнають кав’ярню, де подаватимуть найрізноманітніші напої, включно з комбучею та вином. Серед іншого тут з’явиться й майданчик для вінілових пластинок і стелажі з коміксами.

Для тих, хто хоче відпочити, але не знає, куди подіти дитину, буде облаштована дитяча зона. А ще читачі зможуть насолодитися посиденьками в холодну пору року біля каміна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...