• Головна
  • "Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні
Новини компаній
09:00, 23 жовтня 2023 р.

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні

Новини компаній

Істинне мистецтво безцінне, все інше в нашому світі має ціну Сальвадор Далі

У жовтні 2023 року на сайті art-mage.com було виставлено на продаж за 100 000 доларів США сюрреалістичну картину "Світ, який створив Бог". Автором цього твору сучасного мистецтва є український художник і ювелір Арт Маг.

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-1

Сюжет цієї картини глибоко філософський та епатажний водночас. Цей витвір живопису викликає сильні емоції та змушує замислюватися кожного Глядача про сенс людського життя у XXI столітті.

Арт Маг висловлює цією картиною свою думку про те, що реальне життя більшості сучасних чоловіків і жінок сильно відрізняється від життя задуманого й описаного християнським Богом у Біблії (1 і 2 розділ Книги Буття).

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-2

Картина "Світ який створив Бог" зображує значущі елементи життя сучасної людини, які суперечать духовним і моральним цінностям християнської релігії.

Короткий опис картини "Світ, який створив Бог": полотно, олія

  • Розмір 85см×120см
  • Єдиний у своєму роді витвір мистецтва
  • Стилі: сюрреалізм і символізм
"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-3

Автор зобразив у цьому творі сучасного живопису персонажів символічних і культових: Ісус Христос - головний символ Християнської релігії, Пабло Ескобар (король Кокаїну) - головний наркоторговець сучасності, Великий художник Пабло Пікассо, містер Монополія (талісман гри Монополія) - якого вважають іконою капіталізму 21 століття, Мамона - біблійний демон, що уособлює багатство, жадібність та користолюбство. Мамона жонглює біткоїнами - найдорожчою криптовалютою у світі.

Перші ескізи цієї картини Арт Маг малював у бомбосховищі наприкінці лютого 2022 року, коли вороги бомбили й обстрілювали його рідне місто Харків. Робота над картиною "Світ який створив Бог" за словами Арт Мага допомогла йому пережити жах перших місяців війни в Україні.

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-4

Арт Маг працював над цим шедевром сучасного мистецтва півтора року і закінчив цю роботу тільки у 2023 році. Картина "Світ, який створив Бог" перегукується за творчим задумом і технікою виконання з чотирма картинами великих художників минулого:

  • "Загадкові елементи в пейзажі" 1934 року автор Сальвадор Далі;
  • "Погруддя жінки" (портрет Дори Маар) 1938 року автор Пабло Пікассо
  • "Христос у пустелі" 1872 року автор І.М.Крамський
  • "Танець" 1957 року автор Сальвадор Далі.
"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-5

В Україні та за кордоном Арт Маг відомий насамперед своїми золотими статуями стародавніх і сучасних богів, унікальним ювелірним годинником і епатажними прикрасами класу Люск для чоловіків і жінок.

Український художник Арт Маг свої картини створює тільки на замовлення для приватних колекціонерів. З цієї причини він не виставляє в галереях і музеях свій живопис.

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-6

На творчість цього сучасного українського художника, за його словами, сильно вплинули роботи з психоаналізу та психології Зиґмунда Фройда "По той бік принципу задоволення", Карла Ґустава Юнґа "Людина і її символи", Чезаре Ломброзо "Геніальність і божевілля" , Гюстава Лебона "Психологія народів і мас"

Сюжети сюрреалістичних картин Арт Мага провокаційні, символічні та епатажні. Ці твори сучасного живопису написані олією на полотні в стилі Французького академічного мистецтва 19 століття.

На думку мистецтвознавців усі картини цього талановитого українського художника музейного рівня.

"Світ, який створив Бог" найдорожча картина у 2023 році в Україні, фото-7

Арт Маг вперше був змушений виставити у відкритий продаж картину "Світ який створив Бог" і ще шість своїх сюрреалістичних картин. Оскільки приватний колекціонер із Сінгапуру, який замовив написання серії цих сюрреалістичних робіт, не зміг викупити ці картини через фінансові проблеми у своєму бізнесі.

Арт Маг повідомив, що планує частину грошей від продажу картини "Світ який створив Бог" віддати для Збройних Сил України, а також частину грошей спрямувати на підтримку дитячої школи малювання "ZELO" в Полтаві.

З сюрреалістичними картинами художника Арт Мага, його унікальними годинниками з дорогоцінних благородних металів і ювелірними прикрасами для чоловіків і жінок, можна ознайомитись на сайті art-mage.com.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...