• Головна
  • Ритуальні зали приведуть до ладу: у Києві відремонтують Київський крематорій
17:41, 18 жовтня 2023 р.

Ритуальні зали приведуть до ладу: у Києві відремонтують Київський крематорій

Ритуальні зали приведуть до ладу: у Києві відремонтують Київський крематорій

На території спеціалізованого КП «Київський крематорій» почалися ремонтні роботи. Ритуальні зали планують привести до ладу протягом двох тижнів.

Про це пише пресслужба КМДА.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Таким чином столична мерія відреагувала на «справедливу критику з боку військових щодо зовнішнього вигляду крематорію».

Будівлі крематорію зведені ще у 1970-х роках. Безумовно, вони потребують повноцінного оновлення, що ми і планували зробити у 2021 році. Однак будівлі були визнані об’єктами культурної спадщини, адже створені за унікальним проєктом. Це суттєво ускладнює проведення будь-яких ремонтних робіт. Державні норми вимагають здійснити комплексну реставрацію, що супроводжуватиметься науковими дослідженнями. І ми вже виконали низку процедурних і дослідницьких робіт, щоб уже наступного року проводити реставрацію, – підкреслив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Ремонт у залах «не вплине на подальшу реставрацію, проте покращить зовнішній вигляд приміщень, де прощаються з українськими воїнами», уточнюють в КМДА. Бюджетних коштів на це не залучають.

Нагадаємо, ми писали раніше, що у Києві судитимуть представника підрядної організації та інженера комунального підприємства, яких звинувачують у розкраданні бюджетних коштів на капітальному ремонті кремаційного корпусу київського крематорію. Так, підозрювані привласнили собі понад 700 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #крематорій #ритуальні зали #ремонт #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...