• Головна
  • У столичному "вікні життя" залишили 10-денне немовля із запискою: що відомо
14:30, 18 жовтня 2023 р.

У столичному "вікні життя" залишили 10-денне немовля із запискою: що відомо

У столичному "вікні життя" залишили 10-денне немовля із запискою: що відомо

У Києві у “вікні життя”, який працює при  Київському міському центрі репродуктивної і перинатальної медицини, знайшли 10-денного хлопчика. Малюк був одягнений та загорнутий у ковдру. Також біля нього була записка, в якій, вірогідно, була вказана дата народження дитини.

Деталі повідомляє ТСН.

Вікно життя

Лікарі назвали хлопчика Назаром. Після огляду вони зробили висновок, що дитина здорова і доношена.

"Я не знаю, чи можна його назвати щасливчиком, але везунчиком його назвати точно можна, тому що і народжений був у медичному закладі, і очевидно, що був вакцинований, і сюди був принесений, в абсолютно безпечні умови. І далі в нього є великі шанси потрапити в достойну родину", - повідомила завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Олена Тетеріна. 

Вікно життя

Медики називають “вікно життя” найгуманнішим  способом для жінок, які не мають можливості виховувати дитину, але хочуть зберегти її життя. Жінок не переслідують і не змушують забрати дитину. Втім, вони можуть це зробити за власним бажанням протягом двох місяців. Материнство треба буде довести через ДНК-тест. Проте в Києві ще жодного такого випадку не було.

В цілому, за час існування “вікна життя” в ньому залишили 8-ро немовлят. 

В Службі в справах дітей та сім'ї повідомили, що зараз вони всі живуть у родинах. Лікарі сподіваються, що зовсім скоро і в маленького Назара з'явиться любляча сім'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #вікно життя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...