• Головна
  • Дебалконізація історичних будинків: у Києві штрафують за добудови
11:28, 18 жовтня 2023 р.

Дебалконізація історичних будинків: у Києві штрафують за добудови

Дебалконізація історичних будинків: у Києві штрафують за добудови

У Києві штрафують за самовільне встановлення балконів, дверей, терас чи добудов на столичних пам’ятках. Спочатку власнику приміщення виносять припис, якщо він його не виконує — накладають штраф.

Про це повідомила очільниця Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Наші інспектори виходять на місце, встановлюють факти порушення і видають припис – якщо за певний період умови припису не виконуються, тоді ми можемо ухвалювати рішення про накладання штрафу, – пояснює очільниця Департаменту.

Штраф для фізичної особи становить — 1700 грн. Штраф для юридичної особи сягає від 17000 до 170 000 грн.

Проте ми ж розуміємо, що в розрізі шкоди, яка завдана місту – це (сума штрафу. – Ред.) дуже мало, адже ми втрачаємо пам’ятку. Тому зараз ми опрацьовуємо зміни до законодавства про охорону культурної спадщини, де мають бути (якщо парламент проголосує. – Ред.) збільшені суми штрафів, – додала Соловйова.

Наприклад, 14 жовтня на вулиці Богдана Хмельницького, 40 власник аптеки «Фармація» намагався демонтувати автентичні старі двері архітектурної пам’ятки.

Нашу інспекторку сповістили про це, вона прибула на місце й оформила припис – якщо припис не буде виконано, тоді на юридичну особу буде накладено штраф, – зазначає Соловйова.

Проблема у тому, що у Департаменті культурної спадщини на увесь Київ всього три інспектори.

Це дуже мало. Тому я зараз прошу КМДА про збільшення штату, щоб було не три, а хоча б 7-8 інспекторів – тоді б ми встигали вчасно реагувати. Також обговорюємо ідею про громадських інспекторів, це була б велика допомога, – коментує очільниця Департаменту.

Також ми повідомляли раніше, що на вулиці Преображенській у Києві сталося руйнування огорожі балкону внаслідок недбалого утримання власника. Постраждалих через падіння конструкцій немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #балкон #добудова #штраф #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...