• Головна
  • У Києві хочуть облаштувати дощові садки та озеленити трамвайні колії
17:25, 17 жовтня 2023 р.

У Києві хочуть облаштувати дощові садки та озеленити трамвайні колії

У Києві хочуть облаштувати дощові садки та озеленити трамвайні колії

У 2024 році в Києві мають з’явитися дощові сади, що знизять навантаження на основну систему каналізації. Також комунальники планують почати озеленення трамвайних колій та зупинок громадського транспорту.

Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

За його словами, наступного року в столиці облаштують 10 дощових садів та проаналізують, як вони впораються із затриманням дощової води.

Дощові сади – це заглиблені клумби, які за допомогою спеціальної дренажної системи збирають, утримують та повертають воду до екосистеми. Під час злив частину дощу забирає на себе сад, а не зливостокова каналізація, пояснив Олександр Возний.

До того ж у Києві почнуть озеленювати трамвайні колії та зупинки громадського транспорту.

Ми домовляємося з Департаментом транспорту про озеленення трамвайних колій та озеленення зупинок громадського транспорту і встановлення парклетів. Це такі спеціальні конструкції, виконані в основному з дерева, які створюють додатковий затишок у місті. Вони можуть містити лавки, столи, звісно, озеленення, – повідомив Олександр Возний.

Парклети планують встановлювати в місцях небажаного паркування автомобілів.

Як ми розповідали раніше, КП «Плесо» оголосило тендер на проведення капітального ремонту елементів благоустрою зони відпочинку та озера «Вербне». На роботи хочуть витратити понад 10 мільйонів гривень.

Також писали, що із початку 2023 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень міста Києва висадили понад 4 000 дерев, майже 47 000 кущів та близько 5,5 мільйона квітів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #озеленення #колії #дощові сади
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...