• Головна
  • Де у Києві пограти в бадмінтон: ТОП-8 майданчиків у столиці
20:46, 23 вересня 2023 р.

Де у Києві пограти в бадмінтон: ТОП-8 майданчиків у столиці

Де у Києві пограти в бадмінтон: ТОП-8 майданчиків у столиці

Мало хто знає, але бадмінтон вважається однією із найдавніших ігор у світі. Існує безліч версій щодо його походження. За однією з них, сучасний бадмінтон розвинувся із давньої гри з воланом, що з’явилася понад 3 тисячи років тому.

У цю гру грали у Стародавній Греції, Китаї, Японії та Індії. В одному з манускриптів йдеться про те, що у Китаї за часів правління династії Чу у 1122 році грали у м’яч з пір’ям. Гра мала назву ді-дзяу-ци. А в Японії була популярною гра ойбане. Її метою було перекидання дерев’яними ракетками волану, зробленого з кількох пір’їн та кісточки висушеної вишні.

Перша офіційна гра у бадмінтон була зіграна у 1872 році за 100 км від Лондона – у містечку Бадмінтон у родинному маєтку герцога Бофорта під назвою Бадмінтон Хаус. Герцог привіз ракетки та волани з пір’їнами до Англії з Індії. Перші правила гри були створені англійцями 1887 року й здебільшого їхній концепт зберігся донині. А вже через дев’ять років в Англії відбувся перший офіційний турнір з бадмінтону.

Бадмінтон також став одним із перших видів спорту у світі, де жінки та чоловіки почали виступати у змішаній дисципліні – мікст. Олімпійським видом спорту бадмінтон став у 1992 році у Барселоні. Під час Олімпійських ігор телевізійні трансляції з бадмінтону входять до топ-10 найпопулярніших за кількістю переглядів у світі.

Бадмінтон допомагає підтримувати чудову фізичну форму. Оскільки за одну гру професійний бадмінтоніст пробігає в середньому десять кілометрів та підстрибує на висоту до одного метра, то цей вид спорту точно не поступається тренуванням у спортзалі.

Користь від занять бадмінтоном:

  • дає навантаження на всі групи м’язів;
  • покращує зір, адже під час гри треба слідкувати за наближенням та віддаленням волана;
  • стимулює мозкову активність;
  • допомагає позбутися зайвої ваги;
  • покращує витривалість і координацію;
  • покращує реакцію, недарма він входить до програми підготовки космонавтів NASA;
  • знижує ризик захворювань дихальної та серцево-судинної систем;
  • допомагає боротися зі стресом.

Плюс бадмінтону ще й в тому, що в нього можна грати всією сім’єю, створювати власні турніри і стежити за їхніми результатами.

Один із найголовніших плюсів цієї динамічної гри в тому, що грати у бадмінтон можна в будь-якому віці, на будь-якому відкритому місці, навіть у місті, просто вийшовши на подвір’я або у парк. Для цього навіть створили окрему гру – ейрбадмінтон. У ній використовують воланчики, що тривкі до вітру, але якщо погода не надто вітряна.

Якщо ж ви хочете пограти на сучасних спеціально обладнаних кортах, взяти напрокат ракетки й воланчики або отримати майстер-клас чи індивідуальне тренування від досвідченого тренера, тоді обирайте спортивний клуб чи парк на свій смак, і не зволікаючи записуйтеся на заняття та бронюйте час.

Бадмінтонні зали Києва є обладнаними бадмінтонними майданчиками. Кожен майданчик – це професійне покриття з індивідуальною розміткою, спеціально призначене для гри в бадмінтон. На кожному майданчику для гри є:

  • високі стелі;
  • система вентиляції;
  • роздягальні з душем;
  • інвентар для гри в бадмінтон.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку майданчиків у Києві, де ви зможете пограти в бадмінтон.

І перший майданчик в нашій добірці – це спортивний зал «Kyiv Badminton Club». Не важливо скільки вам років, яким видом спорту ви займалися раніше і чи займалися ним взагалі, тут відвідувачам пропонують індивідуальні або групові тренування з високопрофесійними тренерами, відмінний дружній колектив не залишать вас байдужими, ви захочете знову і знову відкривати для себе новий, повний азарту, життя та енергії світ – світ бадмінтону! Заняття проводять як для дорослих, так і дітей.

Адреса: вул. Братиславська 5, бул. Лесі Українки 25а, пр. Володимира Івасюка, 2, вул. Новокостянтинівська 15, вул. Новокостянтинівська 192, вул. Садова, 5.

Азартний і захоплюючий бадмінтон чудово підходить для того, щоб непомітно для себе втратити тисячі калорій і отримати заряд бадьорості і позитиву. Тренери спортивного залу «Гран-Прі» готові провести інструктаж, а також навчити вас техніці і правилам гри. У клубі обладнані зручні корти для бадмінтону, а також є можливість взяти в оренду волан і ракетки. Якщо бажання пограти спіткало вас спонтанно, адміністратор клубу надасть все необхідне. Крім цього, в разі якщо струни на ракетці порвалися в ході азартної гри, клієнтам клубу пропонується сервіс з перетяжки струн. Власне, всі умови для ефективного заняття спортом і навіть більше.

Графік роботи:Пн – Нд: 7:00 – 22:00

Адреса: вулиця Володимирська, 101.

«Kyiv Racket Sports Park» – це парк з ракетних видів спорту і має 13 кортів міжнародного стандарту для гри в бадмінтон. В парку тренуються гравці з різним рівнем підготовки – і професійні спортсмени, і початківці.

Заняття можуть проходити з тренером чи без.

Вартість:від 200грн/год (дитяче тренування – від 150грн/90хв). Перше заняття безкоштовно.

Адреса: вул. Стадіонна, 21/1 (ЦСК ЗСУ).

Це тільки на перший погляд, бадмінтон - дитяча гра, точніше, майже кожен знайомився з нею в дитинстві. Насправді, бадмінтон входить до трійки найбільш інтенсивних за фізичним навантаженням ігрових видів спорту. У клубі здорових задоволень «5 елемент» на 4 майданчиках з покриттям Taraflex проводяться персональні та групові тренування з бадмінтону, як для дорослих, так і для дітей.

Адреса: вул. Електриків, 29a.

Графік роботи: 

  • Пн-Пт: 08:00 - 22:00;
  • Сб-Нд: 9:00 - 20:00.

Школа бадмінтону на Оболоні у Києві запрошує всіх любителів гри в бадмінтон. До послуг відвідувачів:

  • 4 майданчики з відмінним покриттям;
  • теплий спортивний комплекс;
  • просторий та зручний балкон;
  • комфортні роздягальні з душем;
  • велике паркування для ваших авто.

Заняття проводять для дорослих та дітей і займатися ви можете як індивідуально, так і в групах.

Графік роботи:

  • понеділок - зачинено;
  • вівторок - 18:00–20:00;
  • середа - зачинено;
  • четвер - 18:00–20:00;
  • п’ятниця - 18:00–20:00;
  • субота - 10:00–13:00;
  • неділя - 10:00–13:00.

Адреса:проспект Володимира Івасюка, 2.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київщини та України, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Три спеціальні бадмінтонні майданчики у гідно обладнаному спортивному залі чекають вас у бадмінтонному клубі «Спорт-Ресурс». У залі паркетна підлога, якісне висвітлення, високі стелі, а також нові роздягальні та душові – все для того, щоб ваші тренування проходили з комфортом.

У залі працює професійний інструктор, який допоможе набути базових навичок та вдосконалити техніку. Можливі індивідуальні заняття, допомога у виборі та придбанні бадмінтонного обладнання, ремонт та перетяжка ракеток. Групи граючих включають гравців різного рівня.

Ціни: від 150 грн.

Адреса: вулиця Іоанна Павла II, 14/21.

Пограти в бадмінтон у Києві ви також можете у «Victor Badminton Center» на Лісовому масиві. До ваших послуг професійні корти для бадмінтону всім зацікавленим гравцям будь-якого рівня підготовки. Загалом тут 9 кортів «Victor pro», що мають гумове покриття міжнародного стандарту, на якому проводять турніри світового рівня.

Тут проводять тренування спортсменів, навчальні дитячі та дорослі секції та ігрові заняття. Також ви можете орендувати корти.

Час роботи центру – щодня з 7:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Кіото, 25.

І останній майданчик в нашій добірці, де ви зможете пограти в бадмінтон – це бадмінтонний клуб на Сирці. В ігровому залі, площею близько 700 м2, можна грати у великий теніс, волейбол, баскетбол, міні-футбол та бадмінтон. Тут проводяться заняття з цих видів спорту, а також проводиться навчання дітей великому тенісу та бадмінтону.

Відвідувачі можуть взяти участь у заняттях з цих видів спорту або орендувати зал на певний час.

Графік роботи:

  • понеділок - 08:30–20:00;
  • вівторок - 07:30–20:00;
  • середа - 08:30–20:00;
  • четвер - 08:30–20:00;
  • п’ятниця - 07:30–20:00;
  • субота - 09:00–20:00;
  • неділя - 09:00–20:00.

Адреса: вулиця Володимира Сальського, 4

Нагадаємо, ми раніше розповідали про 8 найкращих місць у столиці, де можна пограти в боулінг.

Також писали про столичні більярд-клуби, де ви зможете навчитися грати в більярд, влаштувати міні-турнір зі своїми друзями, подивитися професійні змагання і навіть взяти в них участь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #бадмінтон #гра #правила #майданчики #ракетка #правила #турніри
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...