• Головна
  • Кір у столиці: у Києві школярів відправили на дистанційку через невакцинованого однокласника
18:21, 22 вересня 2023 р.

Кір у столиці: у Києві школярів відправили на дистанційку через невакцинованого однокласника

Кір у столиці: у Києві школярів відправили на дистанційку через невакцинованого однокласника

У Києві 13-річна дівчинка захворіла на кір. Вона знаходиться у медичному закладі під наглядом лікарів, а весь її клас відправили на дистанційне навчання.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, Київщини та України? Скоріше долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".

У ЦГЗ закликають при перших симптомах кору відразу звернутися до сімейного лікаря. Якщо нещеплена особа контактувала з хворим на кір, необхідно отримати вакцину КПК протягом перших 72 годин.

Вакцинуватися можна у сімейного лікаря або педіатра, пунктах щеплень, дитячих точках "Спільно" у межах партнерства з UNICEF або замовити виїзд мобільної бригади до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб.

У МОЗ уточнили, що 34 учні київської гімназії, які контактували з хворою на кір дитиною, – здорові, симптомів захворювання не мають. За їхнім станом ведеться нагляд. Весь клас переведений на онлайн-навчання до кінця вересня.

Раніше ми розповідали про те, що в селі Стайки Ржищівської міської територіальної громади виявлено спалах захворювання свиней на африканську чуму.

Також писали, що четверо дітей захворіли на гостру кишкову інфекцію в приватному дитячому садочку та були госпіталізовані. Постачальником харчування до закладу є ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #діти #школярі #кір #захворювання #дистанційка #центр здоров'я
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...