• Головна
  • Історичну вивіску автостанції на Подолі в Києві відреставрують
10:02, 22 вересня 2023 р.

Історичну вивіску автостанції на Подолі в Києві відреставрують

Історичну вивіску автостанції на Подолі в Києві відреставрують

Команда благодійної організації «Має значення» ініціювала реставрацію старої вивіски автостанції «Поділ», розташованої навпроти Житнього ринку. Наразі у приміщенні автостанції працює піцерія з однойменною назвою і це місце користується попитом серед киян.

Про це розповіли активісти організації на своїй сторінці в Instagram.

Досі не підписані на наш Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Активісти зазначили, що під час реставрації вивіски буде збережена її автентичність. Також будуть відремонтовані дві пошкоджені букви й каркас, який тримає на собі весь напис.

Сама вивіска розташовується на висоті 3-х метрів. А значить великі витрати на демонтаж не будуть потрібні. Довжина вивіски складає 13,5 метра, тому знімати її будуть частинами – по 4 штуки для перевезення.

Демонтувати вивіску планують вже 25 вересня. Триватиме реставрація менш як місяць. Її планують завершити до 15 жовтня.

Та для проведення реставрації команді «Має значення» необхідні кошти. Загалом на весь процес відновлення вивіски необхідно 75 тис. гривень. 50% витрат – 38 тис. грн – надали власники піцерії «Автостанція». Ще таку ж суму необхідно зібрати за допомоги небайдужих киян.

Підтримати ініціативу фінансово можна, поклавши кошти на банку.

Як ми повідомляли, активні мешканці Києва продовжують роботи щодо збереження та відновлення дачі-пам’ятки архітектора Едуарда Брадтмана у Пущі-Водиці.

Також розповідали раніше про те, що пам’ятку історії національного значення у Подільському районі столиці планують реставрувати за 8,9 мільйона гривень. Монумент був створений на честь надання Києву Магдебургського права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #реставрація #вивіска #Поділ #піцерія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...