• Головна
  • Ліфт-акваріум, колона-сміттєпровод та стиль “Барбі”: ТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва
11:30, 18 вересня 2023 р.

Ліфт-акваріум, колона-сміттєпровод та стиль “Барбі”: ТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Ліфт-акваріум, колона-сміттєпровод та стиль “Барбі”: ТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Більшість столичних багатоповерхівок нічим не відрізняються одна від одної. І якщо в нових будинках ще звертають увагу на стан під”їздів, то старі “панельки”, зазвичай, виглядають сумно. 

Та потяг до прекрасного і згуртованість мешканців творять дива.

Журналісти 44.ua підготували добірку незвичних під”їздів Києва.

Ліфт-акваріум, звірята і не тільки

В 2014 році киянка Юлія Герасимович, яка мешкає в одній з багатоповерхівок на Троєщині, вирішила підняти сусідам патріотичний дух та зробити будинок більш яскравим. Для цього вона за власні кошті найняла вуличних художників, які перетворили похмурий вхід до під'їзду на справжній витвір мистецтва.

ТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Юлія на цьому не зупинилась, і власноруч розмалювала ліфт - так, в ньому з'явився акваріум з рибками. А після цього перейшла на поверх - там вона зобразила яскраві будиночки, звірят и навіть табличку множення, щоб її донька могла її повторювати, доки роздивляється малюнок.

Де: вул.Радунська 11 А

"Версальський палац" на Троєщині

Київський пенсіонер Володимир Чайка, який проживає в одному з будинків на Троєщині, власноруч перетворив свій поверх на справжній палац. На перших поверхах це звичайна багатоповерхівка, але на шостому поверсі починає перехоплювати дух від побаченого: ліпнин, колон та інших елементів розкоші. Все це пенсіонер зробив з підручних засобів: ліпнину виконав з допомогою гіпсу, позолоту йому замінила фарба в тон, а сміттєпровід був декорований під колону.

ТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Де: вул. Райдужна, 11

Тваринки

Раніше цей під'їзд був таким, як і сотні інших в старих багатоповерхівках - облуплена побілка та брудні стіни. Втім, мешканці вирішили не чекати, коли ЖЕК якось допоможе, а зробити красу самим. Фарбувати стіни в один тон було нецікаво, то ж на них з'явилися грайливі котики, собачки, метелики, птахи, вуличні ліхтарі

ТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Де: Оболонський проспект, 39 А

Теплі побажання та “город” на підвіконні

Мешканці під'їзду цього багатоквартирного будинку неодноразово зверталися до ЖЕКУ з приводу ремонту, але результату так і не дочекались. То ж вирішили самі облагородити під”їзд. Вони не тільки розмалювали стіни квітами, а й зробили великі написи з теплими побажаннями, щоб піднімати настрій сусідам. Крім того, на підвіконнях з'явилися горщики з рослинами та овочами.

ТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Де: Дорогожичі

В стилі “Барбі”

Один з будинків в центрі Києва здатний здивувати своїм виглядом. Яскраво-рожеві стіни, пілястри, ліпнина та гранітні сходи приковують погляди всіх, хто вперше до нього потрапляє.

ТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів КиєваТОП-5 найнезвичніших під'їздів Києва

Будинок був збудований ще у 1915 році, та гламурного вигляду йому вирішили надати сучасні мешканці.

Де: вулиця Круглоуніверситетська

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #креатив
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...