• Головна
  • Полетів рятувати побратимів до Маріуполя: у Києві створили мурал, присвячений Андрію Огороднику, – ФОТО
10:25, 17 вересня 2023 р.

Полетів рятувати побратимів до Маріуполя: у Києві створили мурал, присвячений Андрію Огороднику, – ФОТО

Полетів рятувати побратимів до Маріуполя: у Києві створили мурал, присвячений Андрію Огороднику, – ФОТО

У Києві створили мурал бійцю Азова «Оджосу», який був з перших днів на фронті. Новий стінопис зʼявився на вулиці Новаторів, 22В.

Про це повідомив художник Віталій Гідеван на фейсбук-сторінці.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Андрій Огородник на позивний «ОДЖОС» з перших днів повномасштабного вторгнення військовий боронив рідний Київ, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям «Азова».

25 березня «Оджос» разом з іншими добровольцями відправився на підсилення у місто Маріуполь, де приєднався до бійців «Азову». 15 квітня Оджос разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на Азовсталь, де і загинув від уламкового поранення 26 квітня 2022 року, – розповів художник Віталій Гідеван.

26 квітня минулого року по позиції Андрія був приліт із 82-мм міномета. Кілька годин воїна намагались врятувати медики «Азова», але марно. Андрію було лише 23 роки.

Це лише частина його історії, але він залишиться назавжди в нашій пам’яті, – додає художник.

Мурал був створений з художницею Оленою за ініціативою мами бійця Світлани Лисенко та за допомогою не байдужих людей, які сприяли в організації створення муралу.

У столиці створили мурал, присвячений бійцю «Азова», Віталій Гідеван

У столиці створили мурал, присвячений бійцю «Азова», Віталій Гідеван

Також ми писали про те, що у Києві відкрили мурал, присвячений ірпінській зоозахисниці Анастасії Тихій, яка пішки вивела близько 30 тварин, більшість з яких мали інвалідність, з охопленого війною Ірпеня.

Крім того, розповідали, що 1 липня в 24-й Державній пожежно-рятувальній частині, що в Дарницькому районі столиці, з’явився мурал, який присвячений рятувальникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #мурал #військовий #Андрій Огородник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...