• Головна
  • Унікальні водійські курси для жінок відкрились у Києві, – ФОТО
14:09, 16 вересня 2023 р.

Унікальні водійські курси для жінок відкрились у Києві, – ФОТО

Унікальні водійські курси для жінок відкрились у Києві, – ФОТО

У Києві відкрили перші в Україні водійські курси для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок війни. Вони передбачені для жінок, котрі переїхати з рідних міст, втратили житло, роботу, постійні джерела доходу, виховують дітей з інвалідністю, пережили окупацію, мають скрутне фінансове становище.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Тоді скоріше долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У столиці відкрили спеціальну школу водіння для жінокУ столиці відкрили спеціальну школу водіння для жінокУ столиці відкрили спеціальну школу водіння для жінок

Цей пілотний проєкт – не просто курси водіння, а можливість для жінок отримати нову професію та стати ще більш мобільними, незалежними й впевненішими в собі. Курси пройдуть 15 жінок, а також окремо передбачене інклюзивне навчання для п'яти жінок з інвалідністю. У майбутньому проєкт планують масштабувати.

Водійські курси для жінок передбачають теоретичну і практичну частини. Навчання триватиме до кінця року. У підсумку учасниці проєкту набудуть необхідні навички для безпечного керування автомобілем. А після успішного складання іспиту – водійське посвідчення категорії В.

Учасниці дуже зацікавлені в навчанні та показують високу мотивацію. Бажаю жінкам, які беруть участь у цих курсах, натхнення, успіху та цікавого навчання! Дякую Фонду Народонаселення ООН в Україні за підтримку та реалізацією цього важливого проєкту! Ми вже плануємо розширення та масштабування, – зазначає Марина Хонда.

Як ми повідомляли раніше, під Києвом запрацювала Автошкола для людей з інвалідністю. Інклюзивна автошкола функціонує на базі Національної академії внутрішніх справ у с. Віта-Поштова (Навчально-науковий інститут №1).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #водійське посвідчення #школа #жінки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...