• Головна
  • У Києві відслужили панахиду за журналістами, що загинули під час повномасштабної війни з рф, – ФОТО
12:42, 16 вересня 2023 р.

У Києві відслужили панахиду за журналістами, що загинули під час повномасштабної війни з рф, – ФОТО

У Києві відслужили панахиду за журналістами, що загинули під час повномасштабної війни з рф, – ФОТО

У п’ятницю, 15 вересня, у храмі Святого Миколи Набережного (ПЦУ) у Києві, де похований журналіст Георгій Гонгадзе, відслужили панахиду за всіма загиблими українськими медійниками. Від початку повномасштабного вторгнення рф забрала життя щонайменше 72 журналістів.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

У столиці провели панахиду за загиблими журналістамиУ столиці провели панахиду за загиблими журналістами

Сумне символічне місце... Біля могили Георгія Гонгадзе відбулася панахида за загиблими журналістами, яку відправив настоятель храму Святого Миколи Набережного протоієрей Стефан Яремчук. Він був знайомий із Георгієм Гонгадзе – і його відправи постійно відвідував Георгій із родиною, – зазначив Томіленко.

Він також додав, що раніше в третю п’ятницю вересня, коли в Україні відзначається День пам’яті українських журналістів, говорили більше про боротьбу з безкарністю, про нерозслідувані вбивства медійників при виконанні професійних обов'язків, а зараз найважливіше – це покарання окупантів за воєнні злочини. Томіленко наголосив, що саме російські військові є головною небезпекою для кожного журналіста, для кожного українця.

Життя щонайменше 72 медійників забрала ця несправедлива війна від лютого 2022 року. Їх вбили окупанти. Ім'я кожного загиблого журналіста згадував настоятель храму. Ім'я кожного мученика за правду... Вічна слава Героям... Журналісти важливі! – зазначив він.

Голова НСЖУ додав, що ця літія за загиблими журналістами біля місця поховання Георгія Гонгадзе за ініціативи Національної спілки журналістів України проходить уже четвертий рік поспіль.

Як ми розповідали, 29 січня, у Трапезній церкві на території Софії Київської відбулася церемонія прощання з британським волонтером Ендрю Бегшоу. Він разом з колегою Крісом Перрі зник безвісти 6 січня поблизу Соледара на Донеччині. Невдовзі родина одного з волонтерів заявила, що чоловіків вбили під час спроби провести гуманітарну евакуацію місцевого населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #панахида #Георгій Гонгадзе #журналісти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...