• Головна
  • Навколо Чорнобильської АЕС планують побудувати вітрову електростанцію: що відомо
17:35, 11 вересня 2023 р.

Навколо Чорнобильської АЕС планують побудувати вітрову електростанцію: що відомо

Навколо Чорнобильської АЕС планують побудувати вітрову електростанцію: що відомо

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту в Київ підписала українсько-німецький меморандум щодо будівництва вітрової електростанції навколо Чорнобильської атомної електростанції.

Про це повідомляє німецьке видання tagesschau.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

За словами Бербок, Україна повинна більше використовувати відновлювані джерела енергії.

Зелена електроенергія з Чорнобиля також є майбутньою версією миру, – цитує видання міністерку.

Крім того, під час свого візиту до України німецька міністерка відвідала велику електростанцію, що розташована приблизно за 50 кілометрів від Києва. Ця електростанція постраждала внаслідок атак російських ракет та безпілотників. Зимою станція була серйозно пошкоджена, але вже повністю відновлена. Наразі її оточують високі бар'єри, які служать захистом від дронів.

Зазначимо, що це вже четвертий візит міністерки Бербок з початку повномасштабної війни проти України. Вона прибула спецпотягом із Польщі до столиці Києва, як це зазвичай буває під час візитів високопоставлених політиків.

Також ми розповідали, що правоохоронці викрили особу, яка керувала мародерством на Чорнобильській атомній електростанції. Генпрокурорка Ірина Венедиктова назвала ім’я генерала-мародера, який орудував на ЧАЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #Чорнобильська АЕС #меморандум #Анналена Бербок #Німеччина #будівництво #вітрова електростанція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...