• Головна
  • Поліцейський у Києві підробляв таксистом під час комендантської години
17:22, 8 вересня 2023 р.

Поліцейський у Києві підробляв таксистом під час комендантської години

Поліцейський у Києві підробляв таксистом під час комендантської години

Шевченківський районний суд Києва розглянув справу, пов’язану з дещо нетиповими діями представника поліції.

Як зазначено у матеріалах справи, сержант роти конвойної служби Головного управління Національної поліції в Київській області Валерій С. під час дії у столиці комендантської години підробляв водієм служби таксі Uklon.

Про це пише видання sud.ua.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте новини, щоб бути в курсі та нічого не пропустити.

Втім, 26 вересня 2022 року під час дії комендантської години автомобіль Ford Fusion, яким керував Валерій С., зупинили на площі Перемоги у центрі Києва патрульні поліцейські. Разом з патрульними також були працівники столичного управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції.

Працівники ДВБ встановили, що Валерій С. є поліцейським, однак він не мав права на нічні поїздки, оскільки не отримував відповідної дозвільної перепустки. До того ж, будучи діючим поліцейським, Валерій С. надавав платні послуги водія таксі, – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що на момент зупинки Ford з поліцейським за кермом, в салоні автомобіля знаходилась мешканка Києва, яка повідомила співробітникам ДВБ, що за допомогою мобільного додатка служби таксі Uklon вона викликала автомобіль, щоб потрапити з клубу додому.

У подальшому, щодо Валерія С. був складений протокол за ч. 1 ст. 172-4 (суміщення з іншими видами діяльності) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Цікавим є те, що відповідний протокол працівники ДВБ направили в Шевченківський райсуд Києва лише через півроку після події — у березні 2023 року.

Вже в суді Валерій С. розповів, що 26 вересня за кермом автомобіля спочатку був не він, а його знайомий – волонтер, якому поліцейський надав свій автомобіль для волонтерської діяльності. Також, поліцейський повідомив, що його знайомий підробляв підвезенням попутників.

Як ми розповідали раніше, з 25 вересня у Києві запровадять перепустки нового формату на авто для пересування містом під час комендантської години.

Також писали про те, що у Київській області поліцейському повідомлено про підозру у зґвалтуванні 10-річної дівчинки. Правоохоронця затримано. За місцем роботи та проживання затриманого проведено обшуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #комендантська година #поліцейський #таксі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...