• Головна
  • Мер Києва Кличко підтримав петицію: у громадському транспорті міста вмикатимуть кондиціонери
13:36, 8 вересня 2023 р.

Мер Києва Кличко підтримав петицію: у громадському транспорті міста вмикатимуть кондиціонери

Мер Києва Кличко підтримав петицію: у громадському транспорті міста вмикатимуть кондиціонери

Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав петицію, де містяни вимагають зобов’язати «Київпастранс» вмикати влітку кондиціонери в громадському транспорті.

У його відповіді йдеться, що наявність систем кондиціонування з 2015 року є однією з обов’язкових технічних вимог до громадського транспорту, який закуповує місто. До кінця 2023 року планують придбати вісім нових одиниць громадського транспорту, обладнаних кондиціонерами.

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, Київщини та України? Скоріше долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua».

Наразі з 1141 одиниці рухомого складу, який працює на маршрутах, кондиціонери мають лише 499. Це 69 тролейбусів, 107 трамваїв і 323 автобуси. Водночас кондиціонери не передбачені в 642 одиницях траснпорту. Лише 20 автобусів, які столиця отримала від іноземних партнерів, мають системи кондиціонування, натомість у 45 – таких систем немає.

За словами Кличка, відтепер влітку кондиціонери в транспорті вмикатимуть за умови, якщо температура повітря сягає понад 24 градуси за Цельсієм. «Київпастранс» проводить відповідні інструктажі з водіями, запевняє мер. У разі виявлення порушень водіїв і відповідальних посадових осіб «Київпастрансу» притягуватимуть до дисциплінарної відповідальності.

Раніше ми писали про те, що Київ отримав від українських благодійників 3 міських автобуси Mercedes Citaro. Їх придбала компанія «Київпассервіс» і подарувала місту.

Також повідомляли, що від 17 серпня мешканці Києва можуть сплачувати штрафи за несплачений проїзд у громадському транспорті у безготівковий спосіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #пасажири #петиція #Кличко #кондиціонери #транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...