• Головна
  • Як взяти кредит на агробізнес у 2023 році
Новини компаній
15:45, 24 серпня 2023 р.

Як взяти кредит на агробізнес у 2023 році

Новини компаній
Як взяти кредит на агробізнес у 2023 році, фото-1

Зараз аграрії працюють у надскладних економічних умовах. Більшість з них потребує оновлення технічного автопарку, проте не має достатньо коштів на модернізацію виробництва.

Саме тому Україна запровадила Урядову програму державних компенсацій “Доступні кредити 5-7-9%”, за якою українські банки видають фермерам пільгові кредити, чим роблять значний вклад у розвиток економіки країни.

Перед вами – дві програми кредитування агробізнесу, які пропонує клієнтам ПриватБанк.

Кредитна лінія “Агросезон”

Це кредит готівкою, який видається у вигляді відновлювальної кредитної лінії на фінансування потреб поточного сільськогосподарського циклу. Підприємець отримує кошти для покриття поточних витрат, пов’язаних з посівною, обробкою рослин, збором врожаю, розведенням худоби тощо.

Так, за умовами кредитування, гроші з кредитної лінії “Агросезон” дозволено використовувати на закупівлю насіння, добрив, засобів захисту рослин, сплачувати цими грошима за ремонт обладнання, устаткування, техніки та автотранспорту, а також проводити поточний ремонт виробничих приміщень.

При цьому виплата заробітної плати та інші витрати на персонал вважатимуться нецільовим використанням. Також за ці кошти не дозволено купувати нову техніку. Для цього є окрема програма кредитування сільського господарства від ПриватБанку.

Кредит на купівлю основних засобів

Під основними засобами розуміють самохідну та причіпну сільгосптехніку, спецтехніку, а також легкові автівки, фургони, напівпричепи, які використовуються для провадження сільськогосподарської діяльності.

Банк покриває до 80% вартості такого засобу. Підприємцеві залишається сплатити решту 20% як аванс постачальнику під час оформлення угоди купівлі-продажу. Решту 80% позичальник має сплатити протягом 5 років – терміну дії кредитного договору з банком. Мінімальна сума кредитування – 100 000 гривень. А от ставка за кредитом залежить від того, чи є компанія-позичальник або ФОП учасником державної програми компенсацій.

Як взяти кредит на агробізнес за зниженою ставкою річних

Розглянемо на прикладі кредиту на придбання основних засобів. За загальними умовами, фіксована ставка за кредитом складає 22%. Але якщо підприємство є учасником державної програми “доступні кредити 5 7 9” ставка буде значно нижчою. Так, для мікро- та малого бізнесу вона складатиме 7%, для середнього та великого бізнесу – 9% річних. Держава збільшить підтримку та покриє ще 2% річних за умови, якщо підприємство створить нові робочі місця.

Погашення кредиту відбувається щомісяця, рівними частинами. Графік погашення може бути адаптований до сезонності бізнесу.

Варто додати, що отримати агрокредит на вигідних умовах можуть лише юридичні особи та фізичні особи підприємці, які працюють в агросекторі та мають відповідний основний вид діяльності. Тобто основними КВЕДами компанії мають бути вирощування різних культур, відтворення рослин (вирощування посадкового матеріалу), тваринництво або післяурожайна діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ПриватБанк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...