• Головна
  • Кияни пропонують направляти кошти з евакуацій авто у «Фонд створення підземних паркінгів»
13:02, 20 серпня 2023 р.

Кияни пропонують направляти кошти з евакуацій авто у «Фонд створення підземних паркінгів»

Кияни пропонують направляти кошти з евакуацій авто у «Фонд створення підземних паркінгів»

Мешканці Києва звернулися із пропозицією до місцевої влади, щодо того, щоб кошти від евакуації автомобілів, за порушення правил паркування, направити у фонд створення підземних паркінгів у столиці.

Відповідна петиція №12389 з такою пропозицією опублікована на сайті Київської міської ради.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київщини та України.

На думку автора петиції, необхідно направляти як мінімум 70% від усієї суми штрафу та усіх додаткових платежів за евакуацію у спеціально створений прозорий фонд побудови паркінгів у Києві.

Майже кожен киянин бачив хоч раз як евакуатор забирає автомобіль, що припаркувався з порушенням ПДР. Але мало хто розуміє куди саме йдуть кошти, що сплачуюються власником для повернення свого авто, чи у приватні руки компанії-підрядника, чи у державний бюджет. Я пропоную направляти як мінімум 70% від усієї суми штрафу та усіх додаткових платежів за евакуацію у спеціально створений прозорий фонд побудови паркінгів у Києві, – написав автор звернення Єгор Кічко.

Кічко зазначив, що водії вимушені порушувати правила паркування, оскільки у місті бракує паркувальних майданчиків. Таким чином, водії можуть «інвестувати» у побудову паркінгів.

Одна з причин, чому водії часто паркують свої авто не в передбачених для цього місцях є відсутність паркомісць поблизу, тому я вважаю, що таким чином водії будуть інвестувати у побудову паркувальної інфраструктиури, а саме підземних паркінгів, що не потребують вільного місця на поверхні. Фонд, платежі та накопичена сума мають бути доступні для перегляду усім бажаючим, а кожен водій, що сплатив штраф та додаткові платежі зможе відслідкувати свою інвестицію у побудову інфраструктури. Підрядники, що будуть займатись побудовою майбутніх підземних паркінгів мають бути обрані на відкритих тендерах «Prozorro». Місця майбутніх підземних паркінгів мають бути обрані на відкритому голосуванні за мікрорайонами з найбільшою кількістю евакуацій, а паркування на таких паркінгах до певної кількості годин має бути безкоштовним кожному бажаючому. Прибуток з парковок, що буде надходити з довготриваліших парковок має також реінвестуватись у цей фонд, – резюмував Єгор Кічко.

Наразі петиція набрала 1365 підписів з 6000 необхідних.

Як ми розповідали раніше, із 24 липня у Києві відновлюється оплата за паркування через мобільний застосунок «Київ Цифровий». Оплачувати паркування буде необхідно тільки у будні з 8:00 до 22:00. У вихідні дні – паркування залишається безкоштовним.

Також писали про те, що у центрі Києва чоловік вирішив оригінальним методом висловитися проти паркування автомобілів на доріжках для велосипедистів. Для цього він виліз на машину разом із своїм двоколісним транспортом, тримаючи в руках плакат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #паркування #майданчики для паркування #авто #кошти #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...