• Головна
  • “Прирівнюю до свастики”: автор тризуба на монументі “Батьківщина-мати” запропонував оригінальне місце для герба СРСР з щита
15:00, 11 серпня 2023 р.

“Прирівнюю до свастики”: автор тризуба на монументі “Батьківщина-мати” запропонував оригінальне місце для герба СРСР з щита

“Прирівнюю до свастики”: автор тризуба на монументі “Батьківщина-мати” запропонував оригінальне місце для герба СРСР з щита

Скульптор-монументаліст Олексій Пергаменщик, який є автором тризуба на монументі “Батьківщина-мати”, розповів про те, що треба зробити з радянським гербом, який зняли зі скульптури.

Про це повідомляє телеканал"Настоящее Время".

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь, щоб не пропустити важливі, актуальні та перевірені новини Києва, Київщини та України.

“Радянський Союз був абсолютно терористичним режимом – репресії, голодомори, смерть. Він разом із Гітлером під цим символом почав Другу світову війну. Навіщо потрібний цей символ? Я прирівнюю його до свастики”, – каже скульптор.

Олексій Пергаменщик додав, що, на його думку, не варто розбивати герб СРСР, а краще використовувати його в просвітницьких цілях.

"Демонтувати та переміщати – можна. Експонувати по-різному можна, відвезти до музею тоталітаризму, наприклад. Розбивати не – можна. Нехай нащадки вирішують, що з цим робити", – зазначив Олексій.

Або ж можна "прилаштувати" радянський герб в непогане символічне місце. Та перед цим  обов'язково треба перевернути.

“Під ногами біля статуї “Батьківщина-мати” є темна зала, куди не потрапляє світло. Дуже символічно, він має бути розташований біля ніг монумента. Він має бути повалений, перевернутий й підсвічений у темряві криваво-червоними ліхтарями, щоб із темряви виходив цей символ тероризму, символ несправедливості. Я вважаю, що діти повинні знати про нього, щоб це ніколи не повторилося”, – заявив він.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що на монументі "Батьківщини-матері" помітили ще один радянський символ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Батьківщина-мати #Київ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...