• Головна
  • Київську родину покусав домашній кіт, в якого виявили сказ: деталі
14:40, 7 серпня 2023 р.

Київську родину покусав домашній кіт, в якого виявили сказ: деталі

Київську родину покусав домашній кіт, в якого виявили сказ: деталі

Домашній кіт сім'ї, яка проживає в Солом'янському районі, захворів на сказ та покусав матір з донькою.

Деталі повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві.

Виявилось, що на початку липня родина разом з двома котами поїхала в с. Санчики, що на Хмельниччині. Тварини не були щеплені від сказу. Один из пухнастиків вибіг з будинку. На наступний день власники знайшли його травмованим, і відвезли до ветеринарної клініки в м. Старокостянтинів, де тварині призначили лікування антибіотиками.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

16 липня поведінка кота різко змінилася: він перестав їсти, почав ховатися, а потім раптово кинувся кусати матір та доньку.

Потім у тварини почались судоми і через деякий час вона померла.

20 липня труп  домашнього кота доставили у відділ по боротьбі зі сказом тварин. Лабораторні аналізи підтвердили захворювання.

Вже у столиці родина почала курс антирабічного лікування. Другого кота екстренно вакцинували, згідно з Інструкцією про заходи щодо боротьби зі сказом тварин.

Нагадаємо, що домашнім тваринам в обов'язковому порядку необхідно проводити вакцинацію від сказу, навіть якщо вони не виходять з дому. Це пов'язано з тим, що власники можуть принести збудника хвороби з вулиці на підошві взуття чи верхньому одязі!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #сказ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...