• Головна
  • В Ірпені до струсу мозку побили третьокласника, коли поруч стояла вчителька, - ВІДЕО
12:28, 2 серпня 2023 р.

В Ірпені до струсу мозку побили третьокласника, коли поруч стояла вчителька, - ВІДЕО

В Ірпені до струсу мозку побили третьокласника, коли поруч стояла вчителька, - ВІДЕО

Кричущий випадок стався в приватній школі Ірпеня. 

Мама постраждалої дитини Валерія Татарчук розповіла подробиці інциденту у фейсбук-групі “Батьки. SOS”.

Жінка сказала, що її сина, котрий навчається в третьому класі, побили інші учні. В момент, коли дитині завдавали удари, вчителька стояла в 15 метрах, та ніяк не реагувала на ситуацію.

“Все це відбувалось протягом 5 хвилин і жодної реакції від вчителів приватної школи. Син отримав удар ногою в голову ззаду,  після чого лежав на землі близько 30 секунд нерухомо і, швидше за все без свідомості. В цей час зверху на ньому сиділа якась дитина і нанесла ще удар”, - розповідає мама дитини.

Коли вона забрала заплаканого сина додому, вчителька повідомила, що між дітьми стався конфлікт, та все владнали.

Наступного дня мати звернулась до директора з проханням надати відео інциденту.

“Після того, як я побачила відео, я не могла спати 4 ночі, мені бракувало повітря, я не могла вкласти все це в себе в голові. Виявилося, що сину не надали першу медичну допомогу, не викликали швидку, бо вчителька «на око провела діагностику» дитини і вирішила, що все ок. Звісно, школа не повідомила поліцію, нас (про те що насправді відбулося), від батьків дітей, які приймали в цьому участь і знаходились на майданчику, теж все приховали. Вину вирішили перекласти на 9-річну дитину, яка вдарила ногою по голові сина і на нього самого, бо сам винен, адже він не вміє гратися з дітьми”, - розповіла вона.

Ввечері в дитини боліла голова, та на ранок біль минув, і хлопчик пішов до школи. На уроках в нього паморочилась голова. Мати школяра відвела його до лікаря, який діагностував струс мозку. Дитина впродовж кількох місяців проходила лікування, і пізніше вдруге потрапила до медзакладу з наслідками струсу мозку.

Валерія не забирала із закладу документи дитини, оскільки сподівалась на реакцію адміністрації закладу. Проте деякі вчителі почали цькувати дитину,

“Один з вчителів пояснював моєму сину, що таке кримінальний кодекс і яку відповідальність буде нести дитина, якщо буде порушувати «правила школи», бо він же сам винен у всьому”, - розповіла Лєра Татарчук.

Після цього вона звернулася в поліцію. Перевірка закладу виявила, що приватна школа TGI Academy не має ліцензії на проведення освітньої діяльності, а вчителі - це ФОПи, договори про надання послуг з якими були укладені всього на п'ять днів.

Валерія робить все можливе, аби захистити свого сина, та не обходиться без складнощів.

“Все ускладнює й те, що зараз, у зв’язку з воєнним станом, не проводяться перевірки в школах, так як накладено мораторій. А отже і виконання ліцензійних умов приватними школами ніхто не має права перевіряти. Це означає, що школу може відкрити будь-хто і робити там з нашими дітьми будь-що”, - розповіла вона.⠀

Директорка ліцею Валентина Швед опублікувала пост в соцмережі, в якому повідомила, що вчительку звільнили. Також вона додала, що слова пані Титорчук з приводу того, що заклад освіти не має ліцензії, не відповідає дійсності.

Відповідь директора ліцеюВідповідь директора ліцею

Наразі відкрито кримінальні провадження за статтею 126 (побої і мордування) і статтею 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя і здоровʼя дітей) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #Ірпінь #струс мозку #побили дитину
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...