• Головна
  • Кияни пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута»
09:05, 28 липня 2023 р.

Кияни пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута»

Кияни пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута»

Мешканці Києва пропонують перейменувати станцію метро «Мінська» на «Червона Рута». Цей твір українського композитора Володимира Івасюка є символом української єдності.

Відповідну петицію №12391 з такою пропозицію опубліковано на сайті Київської міської ради.

Ще більше новин Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини.

За словами автора звернення Єгора Кічко, ця пісня об’єднує футбольних фанатів під час гри української збірної, туристів, які виконують цю пісню біля ватри у Карпатах та матерів, які наспівують цю пісню своїм дітям.

На думку автора петиції, станція метро «Червона Рута» органічно доповнить своєю назвою проспект Володимира Івасюка і зробить Оболонь та столицю культурнішим та приємнішим для життя місцем.

Станція метро «Мінська» натомість є деструктивною та роз’єднуючою назвою, що є небезпечним в час повномасштабної війни з росією та її союзниками, тобто Білорусією. А сама назва асоціюється виключно з диктаторським режимом Лукашенка та обстрілами з території Білорусі від котрих українці змушені ховатись у цьому ж метро, – пояснює свою точку зору Кічко.

Він переконаний, що нова назва станції дасть початок новій українській ідентичності станції, увіковічнить український світлий символ кохання «Червоної Рути» та ще більше об’єднає нас у цей вирішальний час.

Раніше ми писали про те, що у Шевченківському районі Києва парк імені Олександра Сергійовича Пушкіна перейменовано на честь українського письменника Івана Багряного.

Також розповідали, що у столиці перейменували ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Таке рішення прийняли депутати на пленарному засіданні Київської міської ради більшістю голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #перейменування #станція метро #петиція #Мінська #пісня Червона Рута
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...