• Головна
  • Внутрішні переселенці отримали у Києві перші соціальні квартири, – ФОТО, ВІДЕО
16:06, 26 липня 2023 р.

Внутрішні переселенці отримали у Києві перші соціальні квартири, – ФОТО, ВІДЕО

Внутрішні переселенці отримали у Києві перші соціальні квартири, – ФОТО, ВІДЕО

Внутрішні переселенці отримали ордери та ключі від нових квартир для тимчасового проживання у Києві. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається безкоштовно.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА та міський голова Києва Віталій Кличко.

Актуальні, важливі та перевірені новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Внутрішні переселенці отримали соціальні квартири у столиціВнутрішні переселенці отримали соціальні квартири у столиці

Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб вже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва та надаються безкоштовно вимушеним переселенцям. Місто вже закупило 113 таких квартир. Їх загальна площа близько 6 тисяч кв м, а сумарна вартість – майже 230 млн. грн. На сьогодні 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці», – розповів Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – важливе питання для міста. Адже у столиці з 24 лютого 2022 року вже зареєструвалися майже 266 тисяч ВПО. А починаючи з 2014 року – загалом майже 400 тисяч людей, які були змушені залишити свої домівки через варварську агресію росії. Близько 15 тисяч із них – люди з інвалідністю та понад 65 тисяч – пенсіонери.

Сьогодні ключі від нового житла вручили двом родинам. Це сім’я пані Оксани із Слов’янська Донецької області. Родина складається із 6-ти людей: троє маленьких дітей та батьки з інвалідністю. Також житло отримала сім’я Олександра та Ольги із Маріуполя. Подружжя виховує сина, який із дитинства має інвалідність. Олександр – член добровольчого формування територіальної громади Києва. Також із ними проживають батьки.

Внутрішні переселенці отримали соціальні квартири у столиці, КМДА

Внутрішні переселенці отримали соціальні квартири у столиці, КМДА

Як ми повідомляли раніше, внаслідок збройної агресії росії мільйони людей стали біженцями. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Києві зареєструвалися майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із них понад 45 тисяч – діти.

Також розповідали про те, що 44% мешканців столиці виїжджали з Києва у лютому-березні 2022 року в перші дні масованого вторгнення росії. З них, кожен десятий – за кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #житло #переселенці #квартири #громадяни #мер Києва #КМДА #Віталій Кличко #ключи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...