• Головна
  • На які виплати має право військовополонений та члени його сім'ї: роз'яснення МВС
16:31, 24 липня 2023 р.

На які виплати має право військовополонений та члени його сім'ї: роз'яснення МВС

На які виплати має право військовополонений та члени його сім'ї: роз'яснення МВС

Герой України, нацгвардієць Дмитро Фінашин в другому випуску спецпроєкту МВС_інформує пояснив, на які виплати має право військовополонений та члени його сім'ї.

На які виплати, крім грошового забезпечення, має право військовослужбовець, який захоплений в полон, та члени його родини?

Військовослужбовець в такому статусі має право на щорічну державну грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. 

Герой України, нацгвардієць Дмитро Фінашин

Який порядок отримання грошової допомоги?

Виплати здійснюють військовослужбовцю після звільнення з полону. А в період перебування військового в полоні, члени його сім'ї звертаються до Міністерства реінтеграції з заявою за встановленою формою та відповідним пакетом документів.

Також одноразова державна грошова допомога в розмірі 100 тисяч гривень виплачується членам родини загиблого воїна, який перебував у полоні або помер протягом року після звільнення, якщо смерть настала внаслідок перебування в місцях несвободи. Для цієї виплати також необхідно додати заяву з встановленим пакетом документів.

Які документи підтверджують факт перебування в полоні?

Таким документом є затверджена довідка командира військової частини. Для її отримання член сім'ї звертається із заявою в довільній формі до військової частини воїна. Заява може бути подана в електронній чи паперовій формі. Зі всіма додатковими питаннями ви можете звернутися до юридичної служби військової частини або на гарячу лінію МВС України.

Ще більше важливих, актуальних та перевірених новин в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Скоріше долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій Києва, Київщини та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МВС #виплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...