• Головна
  • 14-річний киянин очолив світовий рейтинг професійних картингістів, – ФОТО
11:49, 22 липня 2023 р.

14-річний киянин очолив світовий рейтинг професійних картингістів, – ФОТО

14-річний киянин очолив світовий рейтинг професійних картингістів, – ФОТО

Український картингіст Олександр Бондарев став №1 у офіційному рейтингу FIA International Karting Ranking серед усіх категорій та 1000 професійних гонщиків світу.

Про це повідомили у Департаменті молоді та спорту КМДА.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Міжнародний офіційний рейтинг FIA International Karting Ranking (IKR) оновив список лідерів, у якому перше місце серед усіх 12 категорій, які налічують понад 1000 професійних картингістів світу, очолює український 14-річний гонщик Олександр Бондарев.

Нещодавно у італійському Кремоні завершився передостанній четвертий етап серії перегонів Champions of the future. За перемогу у категорії OK Junior, де виступає українець, боролися 98 пілотів з усього світу. За підсумками відбіркових заїздів Олександр отримав першу стартову позицію на фінальну гонку. Більшу частину дистанції він утримував лідерство, однак на вирішальних колах у контактній боротьбі став третім.

Фініш на подіумі допоміг юному картингісту піднятися з 9-ої на 3-тю позицію у підсумковому заліку змагань і дає шанси поборотися за перемогу у цій серії. Важливості перегонам додавало і те, що 27 липня на цьому ж італійському треку стартує FIA Karting European Championship – боротьба за титул чемпіона Європи!

Після позитивних вихідних і здобуття подіуму у Кремоні на третьому етапі Champions of the Future, Олександр стає №1 не лише у своїй категорії OK Junior, а і серед усіх 12 категорій, які налічують понад 1000 пілотів.

Наразі Олександр готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023, який відбудеться наприкінці липня. Вітаємо Олександра та його тренера з чудовим результатом та бажаємо перемоги! – зазначили у Департаменті молоді та спорту КМДА.

Зазначимо, що Олександр Бондарев професійно займається картингом з п’яти років, його захоплення перегонами почалося з мультика «Тачки» про Блискавку Маккуїна. Уже в 7 років став наймолодшим Чемпіоном України з картингу.

Нагадаємо, ми писали про те, що київські спортсмени вибороли 13 медалей на Європейських іграх 2023 року, які проходили у Кракові в Польщі. Ці змагання були успішними для національної збірної України. Загалом українські спортсмени вибороли 41 медаль: 21 золоту, 12 срібних і 8 бронзових, завоювавши загальнокомандне третє місце серед 48 країн-учасниць.

Також повідомляли, що у Європейський День парків, у Києві відбулося відкриття майданчиків для гри в петанк. Участь у відкритті одного з них, розташованого в парку «Орлятко» у Солом’янському районі столиці, взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. Ще два майданчики відкрилися в Куренівському парку (Подільський район) та парку «Нивки» (Шевченківський район).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #картинг #гонщик #Олександр Бондарев #заїзд #змагання
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...