Новини компаній
17:39, 21 липня 2023 р.

Які бувають види суші та ролів

Новини компаній

Суші у Дрогобичі – улюблена страва кожного другого жителя та гостя міста. Й не дивно, адже їх існує велетенська кількість, що дозволяє знайти той самий різновид для себе, харчуватись правильно, поживно і не набирати при цьому зайву вагу. А які бувають різновиди ролів та суші – далі у статі.

Актуальні різновиди японських смаколиків

Може здатись, що суші та роли – це різні страви. Але цікавий факт: те, що у Японії має назву виключно сусі або суші, у Європі та Америці стали називати ролами саме через те, що вони можуть скручуватись за допомогою килимка. Деякі країни відокремлюють сусі, відносячи до них усього два різновиди – гункани та нігірі, а усе, що скручується, називаючи ролами.

Які бувають види суші та ролів, фото-1

Такі страви мають певний перелік класичних інгредієнтів, без яких складно уявити собі японські смаколики. Серед таких не лише традиційний, азійський рис, а ще й зелені або червоні водорості, різноманітні морепродукти, овочі, фрукти та риб’яче філе.

Серед найбільш популярних різновидів відзначимо:

  • Макідзусі: так звані скочені роли, коли начинка загортається у листочок норі, а до розрізання вони являють собою цільний рулетик, загорнутий у килимок з бамбука.
  • Хосомакі: невеликі за розміром та діаметром, формуються часто з одного інгредієнту, а їх оболонка складається з листка норі.
  • Урамакі: так звані суші навиворіт, тобто ті, до яких ми звикли у Європі, наприклад, Філадельфія та Каліфорнія, що містять начинку зверху.
  • Футомакі: можуть бути до п’яти сантиметрів у діаметрі, містити різноманітні начинки, наприклад, мікси овочів або фруктів.
  • Темакі: можуть мати форму конуса або кільця, зазвичай у довжину сягають до десяти сантиметрів, складаються з рису та риби.
  • Нігірі: невелика грудочка рису, яка зверху вкрита за допомогою начинки – риби, морепродуктів або омлету тамаго.
  • Гункани: мають форму еліпса або так званого кораблика, сформовані з норі, й усередині містять рис з начинкою.
  • Осідзусі: так звані пресовані сусі, які мають форму брусочків й формуються за допомогою такого пристрою, як осібако.

Говорити про різноманіття ролів можна навіть у рамках окремого закладу, оскільки вони можуть мати різні способи приготування, техніки нарізання та скручування, начинки тощо. Особливою популярністю сьогодні користуються так звані печені сусі. Вони не належать до теплих, попередньо запікаються для отримання хрумкої шапки з сирного соусу, яка вкриває їх зверху.

Ще один популярний різновид – темпура, що обсмажується у маслі, попередньо вмочена у спеціальний кляр.

Як замовити суші онлайн у Дрогобичі

А спробувати найпопулярніші різновиди японських смаколиків можна у ресторані Суші-Гоу, де су-шеф пропонує авторське меню, сповнене незвичних начинок, комбінацій та сетів.

Ви отримаєте смаколики за низькими цінами, з безкоштовною та швидкою доставкою містом, а ще – можливістю накопичувати бали на персональному рахунку, щоб використовувати їх під час наступних замовлень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...