• Головна
  • У Київміськраді пояснили, чому не встановлюють мобільні укриття у столиці
12:08, 21 липня 2023 р.

У Київміськраді пояснили, чому не встановлюють мобільні укриття у столиці

У Київміськраді пояснили, чому не встановлюють мобільні укриття у столиці

Наразі створити мережу мобільних укриттів, зокрема на зупинках громадського транспорту та місцях сімейного відпочинку, у Києві неможливо.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради Ганна Свириденко.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте.

За її словами, у Києві відсутні мобільні укриття на зупинках громадського транспорту та місцях сімейного відпочинку, тому що у нормативних документах є певні обмеження щодо встановлення таких захисних споруд.

У Департаменті організації заходів цивільного захисту ДСНС України опрацьовують пропозиції щодо внесення змін до нормативної бази для прискорення встановлення мобільних укриттів, – зазначила Ганна Свириденко.

Крім того, як повідомив заступник міського голови Володимир Бондаренко, на початку листопада 2022 року Київська міська рада ухвалила рішення про створення укриттів біля зупинок.

У січні 2023 року після наради Департаменту муніципальної безпеки КМДА з ДСНС та Національною поліцією було вирішено, що без дотримання ДБН спорудження таких конструкцій та віднесення їх до фонду захисних споруд цивільного захисту є недоцільним, оскільки бетонні конструкції зі спеціальним армуванням не забезпечать надійного захисту громадян у разі ракетного обстрілу.

У серпні минулого року очільник столиці Віталій Кличко звертався до ДСНС України для роз’яснення та рекомендацій щодо вимог проєктування та доцільності або недоцільності будівництва таких споруд.

Відповідь ДСНС України була дуже проста – терміну «тимчасове укриття» в законодавстві немає, а всі захисні споруди цивільного захисту мають відповідати вимогам ДБН. Але ми розуміємо, що ці споруди не можуть відповідати вимогам ДБН, а той, хто їх споруджує і встановлює, бере на себе відповідальність, – пояснює Бондаренко.

За його словами: усе, що встановлено сьогодні на вулицях українських міст і «гордо іменоване укриттями», такими не є згідно з чинним законодавством.

Як ми писали раніше, у Києві набуває розголосу новий скандал, пов'язаний із не обов'язковими витратами під час війни і зловживаннями з використанням бюджетних коштів. Так, Шевченківська РДА столиці планує капітальний ремонт КП «Дитячий оздоровчий табір «Зачарована долина» на Закарпатті за 400 тисяч доларів.

Також розповідали, що столичні слідчі повідомили про підозру директору будівельної компанії, який привласнив кошти, які мали бути витрачені на ремонт укриття в Святошинському психоневрологічному диспансері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #укриття #тимчасові споруди #вимоги #Київрада #депутати #ДСНС #норми будівництва
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...