• Головна
  • Майже готовий: як виглядатиме тризуб на щиті Батьківщини-Матері у Києві, – ВІДЕО
09:35, 20 липня 2023 р.

Майже готовий: як виглядатиме тризуб на щиті Батьківщини-Матері у Києві, – ВІДЕО

Майже готовий: як виглядатиме тризуб на щиті Батьківщини-Матері у Києві, – ВІДЕО

На одному із київських заводів завершується виготовлення герба для декомунізації щита Батьківщини-Матері. У мережі показали майже готовий український символ, який буде розміщено на щиті монумента замість герба СРСР.

Розмір тризубця – 7,5 метра на 4,5 метра. Його виготовляють із двох типів металу: нержавіючої сталі та сталі зарубіжного виробництва.

Заплановано, що монтаж тризубця закінчиться до 24 серпня – Дня Незалежності України. Декомунізація Батьківщини-матері коштуватиме 28 млн гривень.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

Зазначимо, що монумент Батьківщина-Мати у Києві було встановлено у 1981 році. Його висота разом із постаментом досягає 102 метрів, висота самої скульптури – 62 метри. Ця пам'ятка вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Раніше ми писали про те, що 13 липня Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щиту монумента «Батьківщина-мати» у Києві.

Також розповідали, що пам’ятку історії національного значення у Подільському районі столиці планують реставрувати за 8,9 мільйона гривень. Монумент був створений на честь надання Києву Магдебургського права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #монумент #герб #Батьківщина-мати #демонтаж
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...