• Головна
  • У столичній лікарні за загадкових обставин помер військовий: поліція перевіряє версію умисного вбивства
08:00, 20 липня 2023 р.

У столичній лікарні за загадкових обставин помер військовий: поліція перевіряє версію умисного вбивства

У столичній лікарні за загадкових обставин помер військовий: поліція перевіряє версію умисного вбивства

 17 липня на території Київської міської клінічної лікарні №4раптово помер військовий 95 ОДШБр з позивним “Фізрук”, який декілька останніх тижнів там лікувався.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомила подруга загиблого Аліна Іцелєва. З початку повномасштабної війни захисник пішов добровольцем на фронт. Був розвідником та висококласним фахівцем з розвідувальних БПЛА. 

В смерті "Фізрука" жінка звинувачує медиків. За її словами, побитий чоловік чотири години пролежав на вулиці, і ніхто з лікарів не поспішав йому допомогти.  Тільки коли побратим викликав швидку з іншої лікарні, ті занесли захисника в приміщення лікарні. На фото, які опублікувала Аліна, видно гематоми, синці і інші травми на тілі бійця.

«Смерть застала його зовсім не на фронті, а у нашій столиці — у Києві. Чотири години він лежав і вмирав на вулиці, і ніхто нічого не зробив, щоб йому допомогти! Його побратим, безрезультатно закликаючи працівників лікарні виконати свій обов'язок, був змушений викликати карету швидкої допомоги, яка їхала з іншого медзакладу.

Тільки тоді Вадима занесли до приміщення той самої лікарні, де замість того, щоб покласти у відділ реанімації, прив'язали його до ліжка! Через 16 годин було офіційно оголошено, що Вадима застала "раптова смерть», — йдеться в повідомленні.

Побратим померлого Дарій Зіяде на своєму телеграм-каналі заявив, що тяжкі травми “Фізруку” завдали охоронці медичного закладу. Наслідки побиття він показав на фото і додав, що справу намагалися "зам'яти". Саме тому з'явилось формулювання про "раптову смерть".

В поліції відкрили кримінальні провадження по двом статтям: ч. 1 ст. 115 ККУ – умисне вбивство та ч. 1 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

За словами правоохоронців, військовий лікувався в клініці з 30 червня. 16 липня о 23:50 "Фізрука" виявив на вулиці його друг, який також лікувався в тому ж медзакладі. Він повідомив про це працівникам муніципальної охорони лікарні, які разом з лікарями доправили його до палати. Пізніше військового перевели до реанімаційного відділення, та лікарі не змогли  врятувати його життя, і 17 липня констатували смерть.

Після цього до медзакладу прибули правоохоронці, які опитали працівників лікарні та охоронців, а також вилучили відео з камер спостереження.

Проводиться судово-медична експертиза, щоб встановити остаточну причину смерті військового.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #смерть військового #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...