• Головна
  • У Києві заборонили вмикати російську музику
09:15, 14 липня 2023 р.

У Києві заборонили вмикати російську музику

У Києві заборонили вмикати російську музику

Київська міська рада заборонила публічно використовувати у Києві російськомовні культурні продукти. Йдеться, зокрема, про книги, музику, театральні вистави, концерти та культурно-освітні послуги.

Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада, передає пресслужба КМДА.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, столичного регіону та України.

Депутат Київської міськради Вадим Васильчук розповів, що такі заходи вжили, аби захистити український інформаційний простір від впливу держави-агресора.

Фактично, передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та послуги. Російська – мова країни-агресора, і їй не місце у серці нашої столиці, – пояснив депутат.

Він також зазначив, що під обмеження підпадають і об’єкти матеріальної та духовної культури, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають охороні відповідно до законодавства України.

Раніше ми писали про те, що в селі Погреби, що на Київщині, в кафе «Дубровка» зчинився конфлікт, який закінчився бійкою. Відвідувачі закладу слухали пісні путініста Григорія Лепса. Дівчину, яка зробила зауваження, в грубій формі вигнали з кафе.

Також розповідали, що в Деснянському районі столиці розгорівся мовний скандал. Охоронець магазину взуття “Конфіскат”, за адресою вул. Академіка Кухаря, 8 відмовився спілкуватися з покупцем українською мовою, і в агресивній формі заявив, що Київ — це російськомовне місто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #російські пісні #заборона #контент #КМДА #депутати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...