• Головна
  • Піца-рекорди, про які ви не знали
Новини компаній
13:00, 13 липня 2023 р.

Піца-рекорди, про які ви не знали

Новини компаній

Неймовірна популярність піци не лише у Львові, а й у всьому світі спричинила появу такого закладу, як Donatello Pizza, а також – цілої купи рекордів, які потрапили до Книги рекордів Гіннеса, й про які ми поговоримо детальніше. 

Найдивніші рекорди, які стосуються піци

Любов до такої страви – це факт, а не перебільшення, оскільки, згідно з останніми підрахунками, щороку на Землі куштують понад триста мільярдів піц, й це навіть не фінальна цифра! При чому цікаво, що особливо актуальною вона є не на батьківщині в Італії, а саме в Америці, де середньостатистичні мешканці кожного штату замовляють її двічі або тричі на тиждень.

Тому не дивно, що піцу часто використовують як страву, за допомогою якої можна встановити новий рекорд. Наприклад, так і сталось у 2012 році у Римі, коли на справжньому кулінарному шоу була створена одна з найдовших страв у світі. Такий коржик мав площу тисячу двісті метрів у квадраті, й для того, аби його приготувати, використали майже 9 тонн борошна, 4 тонни пасти з томатів, а ще – понад 8 тонн моцарели. Готова страва важила понад 16 тонн, й складалась з майже 6000 окремих фрагментів, на приготування яких пішло дві доби.

Трохи раніше, в Ізраїлі, у 2003 році створили грандіозну страву, яка мала довжину понад сто метрів. Для її приготування залучили двадцять п’ять досвідчених спеціалістів-піцайоло, які понад добу займались її розробкою. Для того, аби приготувати піцу, використовували спеціальний конвеєр, який пропікав кожен окремо взятий фрагмент, доводячи його до готовності.

Ще один рекорд, який стосується італійського смаколика, належить Бернарду Жордану – піцайоло з міста Кейптаун, що в Африці. Особливість його рекорду полягала не лише у тому, що він створив та самостійно доставив страву відомому регбісту Корне Кріджу. А й у тому, що він виконував доставку у Сідней за допомогою літака, подолавши відстань майже у 12 тисяч кілометрів.

А от найбільше замовлення італійських трикутничків у світі було зроблене досить давно – у 1998 році. Звісно, зробили це у США, у місті Північна Кароліна. Компанія, яка хотіла нагодувати власних працівників, звернулась до мережі піцерій, зробивши замовлення на майже 14 тисяч піц для сорока тисяч робітників, що знаходились у 180 містах Америки. 

Окремо відзначимо, що рекордсменкою стала й піца, яку створили у Берліні, в італійському ресторані, й потрапила вона у Книгу тому, що містила неймовірну кількість видів сиру – 111 сортів. 

Замовлення піци у Львові онлайн

А якщо ви теж хочете спробувати поживні та оригінальні смаколики – обирайте ресторан Донателло. Заклад спеціалізується як на класичних, традиційних рецептах, які характерні для страви з Неаполя, так і на авторських, які допоможуть поласувати цікавими новинками.

Ви отримуєте не лише швидку доставку за одну годину, а й можливість накопичувати бонуси, сплачувати зручним шляхом, а ще – отримаєте піцу безкоштовно у випадку, якщо кур’єр спізниться!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...