• Головна
  • Вперше в Україні: в київському Інституті серця провели трансплантацію серця 6-річній дитині
13:45, 10 липня 2023 р.

Вперше в Україні: в київському Інституті серця провели трансплантацію серця 6-річній дитині

Вперше в Україні: в київському Інституті серця провели трансплантацію серця 6-річній дитині

В ніч на 10 липня в столичному Інституті серця 6-річній дівчинці трансплантували серце. Така операція була проведена вперше в Україна.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив відомий український лікар-кардіохірург та директор Інституту серця Борис Тодуров.

Операція пройшла успішно. 

Вперше в Україні. Сьогодні вночі в інституті виконано трансплантацію серця 6-річній дівчинці. Операція пройшла гладко, дівчинка екстубована за дві години після операції. Подробиці опублікуємо пізніше”, - йдеться в повідомленні.

Вперше в Україні. Трансплантація серця 6-річній дитині., Борис Тодуров

Вперше в Україні. Трансплантація серця 6-річній дитині., Борис Тодуров

В коментарях до публікації користувачі написали слова вдячності за роботу трансплантологів: “Лікарю,у Вас та Вашої команди золоті руки!

Безмежна вдячність за врятовані життя”, “Ви найкращі, бо ви українці, честь і хвала вам наші лікарі!”, “Лікар від бога,дякуємо вам за врятовані життя!”, “Просто неймовірно, ви даєте шанс на життя не тільки дорослим, а й діткам. Це просто фантастика. Так радісно на душі, що це роблять наші українські лікарі, найкращі в світі”.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що вперше за час війни в Київ доправили гелікоптером донорський орган пацієнту. Всі подробиці в матеріалі за посиланням.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #трансплантація #Борис Тодуров #пересадка серця дитині
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...